Λαφαζάνης:Νομοθετικά πραξικοπήματα για το ξεπούλημα της χώρας

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, που ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους, καθώς και ο δορισμός της νέας ηγεσίας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε «νομοθετικά πραξικοπήματα, προκειμένου να βρει τρόπους να ξεπουλήσει τη χώρα και το μέλλον της».

Μετά την ψηφοφορία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, «ο διορισμός των κ.κ. Αθανασόπουλου και Εμίρη στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι παράνομος, αφού δεν συγκέντρωσαν τα 2/3 της Επιτροπής που προβλέπει ο νόμος», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης και προσέθεσε ότι «η απόπειρα να νομιμοποιηθούν εκ των υστέρων ερήμην της Βουλής με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ, όχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά γίνεται και καταγέλαστη».

«Μείζον πραξικόπημα συνιστά», κατά τον κ. Λαφαζάνη, και η κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού δημοσίου σε μια σειρά από κρίσιμες ΔΕΚΟ, «και μάλιστα ξανά ερήμην της Βουλής με νέα αυθαίρετη πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

«Ο ελληνικός λαός θα υπερασπίσει τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας, τη δημόσια περιουσία και το μέλλον του απέναντι σε μια αυταρχική κυβέρνηση που επιχειρεί να αφυδατώσει από κάθε ουσία την ίδια τη δημοκρατία», υπογράμμισε ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk