Υπουργείο Οικονομικών: Να εισπραχθούν οι οφειλές των τραπεζών στο Δημόσιο

Να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με τις οφειλές των τραπεζών στο Δημόσιο από τη βοήθεια που έλαβαν από το πρώτο πακέτο στήριξης τους επί υπουργίας Γ.Αλογοσκούφη ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας.

Να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με τις οφειλές των τραπεζών στο Δημόσιο από τη βοήθεια που έλαβαν από το πρώτο πακέτο στήριξης τους επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας με επιστολή του στον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταϊκούρας είχε πει όταν το θέμα προέκυψε στη Βουλή ότι αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να μην προκληθούν επιπλέον κεφαλαιακά προβλήματα στις τράπεζες.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η οφειλή αυτή ύψους 500 εκατ. ευρώ έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό ως έσοδο, τα περιθώρια μάλλον στενεύουν.

Ειδικότερα, με επιστολή του προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ζητά να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, έτσι ώστε να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με το θέμα της σταθερής απόδοσης 10% επί τους εισφερόμενου κεφαλαίου στις τράπεζες, που υπήχθησαν στο πρώτο μέτρο του ν.3723/2008.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι τράπεζες οφείλουν στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 500 εκατ. ευρώ και το υπουργείο Οικονομικών ζητά να εισπραχθεί το ποσό, το οποίο και εγγράφεται στον κρατικό προϋπολογισμό ως έσοδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk