Εξασφαλίστηκε η επιστροφή στους αγρότες του φόρου πετρελαίου

Εξασφαλίστηκε το ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, όπως αναφέρουν στο «Βήμα» πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εξασφαλίστηκε το ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, όπως αναφέρουν στο «Βήμα» πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέβαλλε προσπάθειες ώστε το ποσό να καταβληθεί εντός του Σεπτεμβρίου όπως είχε δεσμευθεί στη Βουλή ο υπουργός κ. Αθ. Τσαυτάρης.

Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης γινόταν συνήθως από Μάρτιο έως και Ιούνιο.

Φέτος, αν και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωνε έτοιμο για την καταβολή της επιστροφής του φόρου εξαιτίας των δημοσιονομικών προβλημάτων, το υπουργείο Οικονομικών δεν προχωρούσε στην τελική απόφαση.

Η επιστροφή αφορά την καλλιεργητική περίοδο του 2011.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk