Με φόντο την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τα φώτα της πόλης, η ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί την πιο αποδομημένη ελληνική δημιουργική γεύση του Νίκου Καραθάνου με την οποία επικοινωνεί απόλυτα ο Παναγιώτης Φράγκος στο μπαρ, προκειμένου να συνθέσει δροσερά κοκτέιλ που παντρεύονται ιδανικά με μια «Ελλάδα» για παράδειγμα, που εδώ μεταφράζεται στο πιάτο σε γλυφιτζούρι φέτας, με τζελ πιπεριάς, σφαίρα ελιάς, καταϊφάκι κοτόπουλο και γιαούρτι με γουασάμπι.
Ευρηματικό σερβίρισμα σε εναλλακτικά κουτιά συσκευασίας και σωληνάρια, ο μουσακάς, τα γεμιστά και το σπανακόρυζο κρατούν τη γεύση της μαμάς κι αλλάζουν εικόνα μέσα από τις τεχνικές της ισπανικής πρωτοπορείας, το hot dog και το μπέργκερ αποκτούν αριστοκρατικό αέρα όταν κάνουν παρέα με ένα ταρτάρ από ταραμά και αβγοτάραχο ή μια μαγιονέζα από τσίλι και μανιόκα.

Δεν τρελάθηκα:
με τις τιμές που αδιαφορούν για τα προβλήματα των καιρών, δεσμεύοντας μια ενδιαφέρουσα κουζίνα που διαφορετικά θα μπορούσε να αγγίξει ένα ευρύτερο κοινό.

Πληρώνεις:
πρώτα €16-€19,50, τα κυρίως €29,50-€30,50, γλυκά €10-€12, menu degustation €62-€77 με 2 ποτήρια κρασί.

Hytra, 7ος όροφος Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 3316767