Φ. Γεννηματά: «Η τρόικα υποεκτίμησε κατά 1,5 δις τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία»

Την Παρασκευή 7/9/2012 η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην εκπομπή των Αργυρή Παπαστάθη και Αιμίλιου Περδικάρη (καθημερινά 12:00-14:00) για την Κυβερνητική συνοχή και για τις κόκκινες γραμμές που θέτει το κόμμα της στα νέα μέτρα

Για την επιμήκυνση{{{ moto }}}

Θέλουμε να συνεισφέρουμε στον διάλογο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επαναλαμβάνουμε την βασική μας άποψη, το κλειδί σε όλη αυτή την υπόθεση που δεν είναι άλλο από την παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Είχατε συνομιλία με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για θέματα συντονισμού

Βεβαίως και την επιβεβαιώνω. Γιατί νομίζω όταν συμμετέχει κανείς σ’ έναν κυβερνητικό σχηματισμό θα πρέπει να έχει καταρχήν μια απευθείας επικοινωνία με τους εταίρους της η κυβέρνηση. Δεν είναι λογικό να επικοινωνούμε ούτε μέσω των Γραφείων Τύπου, των ανακοινώσεων ή μέσω διαρροών. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια πολιτική κουλτούρα συνεργασίας. Την καλλιεργούμε σιγά- σιγά. Δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμοι γι αυτή την εξέλιξη.

Για την επιστολή του ΠΑΣΟΚ που αναφέρει για υποεκτίμηση των εσόδων από τα ασφαλιστικά ταμεία

Η τρόικα έχει κάνει υποεκτίμηση τα έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία κατά περίπου 1,5 δις ευρώ. Γιατί δεν έχει υπολογίσει έσοδα από νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και θα αρχίσουν τα έσοδα αυτά να εισρέουν στα ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων. Άρα λοιπόν, η πρόταση μας στηρίζεται σ αυτούς τους δύο πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας είναι η διαφορά του 1,5 δις ευρώ που μπορούμε να το αποδείξουμε και θεωρούμε ότι πρέπει να αφαιρεθούν. Και το ερώτημα είναι πως αφαιρούνται. Εδώ έρχεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και λέει ότι θα πρέπει κατά προτεραιότητα να μην υπάρξει καμία απολύτως μείωση στα επιδόματα αναπηρίας. Αυτό για μας είναι το πρώτο ζήτημα γιατί τίθεται και το ζήτημα ηθικής τάξης και κοινωνικής ευαισθησίας κι όλοι πρέπει να το στηρίξουμε αυτό μέχρι τέλους. Το δεύτερο είναι ότι έχουν γίνει σημαντικές μειώσεις μέχρι σήμερα στους δημόσιους υπάλληλους με το ενιαίο μισθολόγιο κι άρα μέσω του 1,5 δις πρέπει να στηριχθούν κι άρα να μην υπάρξει καμία μείωση στα δώρα τους Και το τρίτο σημείο είναι ότι συνδυάζοντας τα υπόλοιπα που περισσεύουν από το 1,5 δις συν την παράταση, η μείωση στις συντάξεις πρέπει να είναι ελαφρύτερη κλιμακωτή και σε βάθος τετραετίας κι όχι οριζόντια γιατί οι οριζόντιες περικοπές είναι εξαιρετικά άδικες και ειδικά στην περίπτωση των συντάξεων. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Υπάρχει θέμα αλλαγής προσώπων στη κυβέρνηση;

Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.

Γιατί το μέλλον της κυβέρνησης

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να στηριχθεί η οποία θα πρέπει αν έχει σταθερότητα σε βάθος χρόνου, όχι μόνο σήμερα. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία κι είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε αυτή την προοπτική και την κυβερνητική σταθερότητα και πολιτική σταθερότητα για να μπορέσουν να αποδώσουν οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk