ΕΣΕΕ: «Καταρρέει το λιανεμπόριο στη Βόρεια Ελλάδα»

Υπό κατάρρευση βρίσκεται η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν είναι καλύτερη κατάσταση στο εμπόριο και στους άλλους νομούς της Μακεδονίας.

Υπό κατάρρευση βρίσκεται η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν είναι καλύτερη κατάσταση στο εμπόριο και στους άλλους νομούς της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕΜΥ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) από τις 5.197 επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, έκλεισαν οι 1.399, δηλαδή το 27%. Μεγάλη επιδείνωση παρουσιάζει η οδός Τσιμισκή όπου το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων ανέρχεται στο 20,4%, ενώ τον περασμένο Μάρτιο ήταν μόλις 13,7% – όπως επισημαίνεται ενδεχομένως η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο δεν έχουν μειωθεί τα ενοίκια σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

Την υψηλότερη συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων παρουσιάζουν οι δρόμοι Κασσάνδρου, Αγίας Σοφίας, Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη, από 25,1% ως και 42,4%. Στους εμπορικούς δρόμους Προξένου Κορομηλά και Μητροπόλεως οι οποίοι θεωρούνται «ακριβές αγορές» εμφανίζονται τα χαμηλότερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων, 19% και 17,2% αντίστοιχα.

Τραγική επίσης είναι η κατάσταση του εμπορίου στην Κοζάνη, τη Βέροια και την Εδεσσα. Ειδικότερα στην Κοζάνη το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων ανήλθε στο 24,4%, από 19,9%, στην Έδεσα ανήλθε στο 22,1% και στη Βέροια στο 18%.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα της ΕΣΕΕ για το λιανεμπόριο στη Βόρεια Ελλάδα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk