Π. Λαφαζάνης: «Είναι αντιδημοκρατική και αντιθεσμική η άρνηση του κ Ρομπάι να συναντήσει τον κ Τσίπρα»

Την Πέμπτη 6/9/2012 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου (καθημερινά 10:00-12:00) για την Εξεταστική Επιτροπή, την άρνηση του Ρομπάι να πάει στον κ. Τσίπρα και τους δικαστικούς

Για την Εξεταστική Επιτροπή{{{ moto }}}

Οι πολιτικές ευθύνες μέσω του ελληνικού λαού και της ψήφου που δίνει είναι άλλο ζήτημα κι άλλο πράγμα το να βγουν συμπεράσματα από μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και να επιμεριστούν μόνο σ΄ ένα γενικό επίπεδο αλλά πολύ συγκεκριμένα και ειδικά. Και, ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι μέσα από την εξέταση του όλου προβλήματος μπορεί να προκύψει, ενδεχομένως, και ποινικές διαστάσεις και αστικές διαστάσεις σε αδικήματα.

Σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων ότι έχουν χρηματιστεί πχ ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Και σ’ αυτή την περίπτωση, βεβαίως, ίσως, ενδεχομένως, χρειαστεί να προχωρήσουμε περαιτέρω σε Προανακριτική Επιτροπή. Βεβαίως πολιτική απόφαση ήταν δεν χωράει αμφιβολία. Δεν έχω στοιχεία να κατηγορήσω αλίμονο για χρηματισμό πολιτικά πρόσωπα. Δεν τίθεται έτσι το θέμα νομίζω.

Η Εξεταστική Επιτροπή με βάση το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής δεν είναι ένα ποινικό δικαστήριο. Η Εξεταστική Επιτροπή συζητάει μείζονα θέματα που έχουν απασχολήσει τη χώρα και προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα για το μέλλον. Αν προκύψουν σ’ αυτή την εξέταση κι άλλες ευθύνες πέραν των πολιτικών συμπερασμάτων τότε είναι άλλη επιτροπή υπεύθυνη κι άλλη διαδικασία που πρέπει να γίνουν για να εκφέρει κανείς συμπέρασμα. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για την άρνηση του κ Ρομπάι να συναντήσει τον κ Τσίπρα

Πρέπει κάποιος να μας πουν αυτοί οι άνθρωποι γιατί δεν θέλουν να συναντήσουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Και να το πουν οι ίδιοι κι όχι κάποιοι άλλοι η να υποθέτουν άλλοι πράγματα.

Αυτοί γιατί αρνούνται να σας δουν;

Αυτό θα πρέπει να το πουν αυτοί. Δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Εγώ βλέπω ότι η στάση τους είναι απαράδεκτη, ότι είναι αντιθεσμική, ότι δεν είναι δημοκρατική καθόλου.

Για τις δηλώσεις της κας Κωνσταντοπούλου οι Δικαστικοί να ανατρέψουν το μνημόνιο.

Οι Δικαστικοί από μόνοι τους δεν μπορεί να ανατρέψουν το μνημόνιο. Αλλά οι Δικαστικοί, οι άλλοι οι αποδώ οι αποκεί όταν μιλάμε για την κοινωνική πλειοψηφία μπορούν να το ανατρέψουν το μνημόνιο.

Οι Δικαστικοί έχουν υποστεί θυσίες. Έχουν υποστεί περικοπές Περαιτέρω περικοπές- και δεν αναφέρομαι μόνο στους δικαστές αλλά και στους γιατρούς και τους πανεπιστημιακούς και τους ένστολους – σαν κι αυτές που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση με το πακέτο των 11,5 δις ευρώ θα τους οδηγήσουν σε απόγνωση και σε καταστάσεις οι οποίες, δυστυχώς, θα τους απαξιώνουν πλήρως, πέραν του ότι θα δημιουργούν και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Νομίζω δικαιολογημένα αντιδρούν. Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια να έχουν ένα αξιοπρεπή μισθό κι αξιοπρεπή διαβίωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk