Ενα μεσοαστικό διαμέρισμα 110 τ.μ. στο Πεδίον του Αρεως μεταμορφώθηκε επιτυχώς σε πολυτελή σουίτα με σύγχρονες ανέσεις και εξοπλισμό. Η αναδιαμόρφωσή του είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις σχεδιαστικές αρχές της ομάδας Arkteam Architects και εμπλουτισμένη με πειραματικούς χειρισμούς και με γνώμονα το χαμηλό κόστος. Η μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε ήταν η ενοποίηση της παλιάς κουζίνας, του δωματίου υπηρεσίας και του χολ που οδηγεί στο WC, για να δημιουργηθεί μια ευρύχωρη κουζίνα με επιπλέον σημεία αποθήκευσης.

Η απελευθέρωση ωφέλιμου χώρου συνδυάστηκε με το άπλετο φυσικό φως που διαχέεται πλέον παντού, αφού γκρεμίστηκε ένα τμήμα από τον τοίχο του διαδρόμου, ο οποίος βρισκόταν απέναντι από την πόρτα εισόδου. Το καθιστικό και η τραπεζαρία φιλοξενούνται σε έναν ενιαίο χώρο που προέκυψε από την ένωση δύο μικρότερων. Η διακόσμηση είναι σε στυλ vintage ambience, με παλιά κομμάτια, προσωπικά αντικείμενα και επιλεγμένα βιβλία − το φολκλόρ στοιχείο είναι έντονο, αλλά η ματιά στρέφεται τρυφερά σε κομμάτια που αποπνέουν «ελληνικότητα».

Πολύτιμος σύμβουλος στην επιλογή παλιών κομματιών, ο Γιάννης Τσίμας από τα Κύθηρα. Η κουζίνα σχεδιάστηκε στη λογική του παζλ, με το δρύινο μαύρο τραπέζι να πρωταγωνιστεί. Ατμόσφαιρα αρμονίας και ηρεμίας χαρακτηρίζει το υπνοδωμάτιο, με έπιπλα-ιδιοκατασκευές, ενώ υπό διαμόρφωση βρίσκεται το γραφείο, που βάφτηκε μπλε και εξοπλίστηκε με ειδικά σχεδιασμένους πάγκους εργασίας και βιομηχανικά καθίσματα από το Μόναχο. Τα δάπεδα κρατήθηκαν σε μια ενιαία ανοιχτόχρωμη βάση, με τους τοίχους και τα έπιπλα να εναλλάσσονται μεταξύ μαύρου και λευκού.

Την τελική πινελιά έβαλαν οι αρχιτέκτονες τοπίου Greenways: το παρτέρι-κήπος σε συνδυασμό με το ψηλό καφασωτό του μπαλκονιού εξασφαλίζουν την απαραίτητη δόση πράσινου αλλά και την απαιτούμενη ιδιωτικότητα. Μια μικρή όαση ηρεμίας σε ένα απόλυτα αστικό περιβάλλον που αποζημιώνει σε κάθε ευκαιρία τους ενοίκους.