Μια νέα «Σεισάχθεια» για τις επιχειρήσεις προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου συναντήθηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου συναντήθηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η νέα υφεσιακή επιδρομή των νέων μέτρων, που η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει και θα φέρει στη Βουλή, θα είναι η ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο, θα είναι η ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα στοιχεία που επισήμανε στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης ότι η μείωση των κατώτατων μισθών και μόνο επέδρασε στην πραγματική οικονομία με μείωση της κατανάλωσης κατά περίπου 8 δισ. ευρώ.

Αυτό που χρειάζεται, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι μια ευρύτατη συσπείρωση, «πέρα και έξω από πολιτικές προτιμήσεις ή κομματικές τοποθετήσεις, μια ευρύτατη κοινωνική συσπείρωση εργαζόμενων, εμπόρων, καταστηματαρχών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών, προκειμένου να αποτραπεί το νέο και καθοριστικό έγκλημα για την ελληνική οικονομία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, προτείνει μια νέα «Σεισάχθεια», τη δυνατότητα, δηλαδή, οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να μπορέσουν να απομειώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αντιστοίχως με τη μείωση του τζίρου που είχαν από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου έως σήμερα.

Επιπλέον, προτείνει την άμεση εκταμίευση χρημάτων από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και ταυτόχρονα τη δημιουργία δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού για την παροχή ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Κορκίδης είπε ότι το προεδρείο της ΕΣΕΕ μετέφερε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «τις αγωνίες μας και επίσης την, όσο πιο ρεαλιστικά μπορέσαμε, κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στο ελληνικό εμπόριο».

Η ΕΣΕΕ ζήτησε τη βοήθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προστασία και τον ορισμό της εντός κρίσης υπερχρεωμένης επιχείρησης.

Στην «εντός κρίσης υπερχρεωμένη επιχείρηση» δεν θα χαριστούν χρέη και υποχρεώσεις, αλλά θα πρέπει να μπορέσει να προστατευτεί και να μπει σε όλες τις υπάρχουσες ρυθμίσεις, «ώστε να επιβιώσει και να σταθεί στα πόδια της μέχρι να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο της ύφεσης» δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk