Ρομπάι: Η κρίση μπορεί να αντιμετωπισθεί με συστημικό τρόπο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι δήλωσε την Τετάρτη ότι τα επιτόκια δανεισμού που πληρώνουν ορισμένες χώρες «δεν είναι δικαιολογημένα» με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας τους, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των πρεσβευτών της ΕΕ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε την Τετάρτη ότι τα επιτόκια δανεισμού που πληρώνουν ορισμένες χώρες «δεν είναι δικαιολογημένα» με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας τους, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των πρεσβευτών της ΕΕ.

«Τα ασφάλιστρα κινδύνου [σ.σ. CDS] ορισμένων χωρών δεν δικαιολογούνται από τα βασικά οικονομικά τους μεγέθη», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την ίδια ώρα που ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού χωρών όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε επίσης ότι «υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην πιθανή ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση του κατακερματισμού των αγορών».

«Υπάρχει μία βούληση εκ μέρους των ηγετών της ΕΕ να αντιμετωπισθεί με συστημικό τρόπο η κρίση. […] Μίλησα σε πολλούς ηγέτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και εβδομάδων και είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω αυτήν την πολιτική βούληση», είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk