Πεδουλάκης: «Θα ήμασταν βλάκες, αν αλλάζαμε τη φιλοσοφία του ΠΑΟ»

Εχοντας ολοκληρώσει το ολοκαίνουργιο ρόστερ της ομάδας του κατά πολύ μεγάλο ποσοστό και ρίχνοντας προσεκτικές ματιές στην αμερικανική αγορά για την εξεύρεση ενός ακόμη πάουερ φόργουορντ/σέντερ, που θα έδινε ακόμη περισσότερη ισχύ στη «front line» του, ο προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού κ. Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για όλους και για όλα, περίπου έναν μήνα πριν από την έναρξη του εφετινού πρωταθλήματος (7 Οκτωβρίου).

Εχοντας ολοκληρώσει το ολοκαίνουργιο ρόστερ της ομάδας του κατά πολύ μεγάλο ποσοστό και ρίχνοντας προσεκτικές ματιές στην αμερικανική αγορά για την εξεύρεση ενός ακόμη πάουερ φόργουορντ/σέντερ, που θα έδινε ακόμη περισσότερη ισχύ στη «front line» του, ο προπονητής του μπασκετικού Παναθηναϊκού κ. Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για όλους και για όλα, περίπου έναν μήνα πριν από την έναρξη του εφετινού πρωταθλήματος (7 Οκτωβρίου).

Ο 48χρονος προπονητής δεσμεύτηκε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης («Θα ήμασταν βλάκες αν αλλάζαμε αυτό που είχε ο Παναθηναϊκός», δήλωσε χαρακτηριστικά), εξέφρασε την επιθυμία του να συντροφεύει τους Πράσινους η νοοτροπία και η λογική που είχε επιβάλει επί 13 χρόνια ο προκάτοχός του κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μίλησε για παίκτες που είτε αποκτήθηκαν είτε ενδιέφεραν τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο Αργύρης Πεδουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ»:

Για τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβε: «Εμένα αυτό που με ενδιέφερε είναι να είμαι στον χώρο του μπάσκετ. Είναι ένα πράγμα που το ζω και το βιώνω από πολύ μικρό παιδί μέσα στο αθλητικό κίνημα και ειδικότερα στο μπάσκετ και νομίζω ότι στόχος μου ήτανε να δουλεύω σωστά. Με ενδιέφερε πάνω απ’ όλα τι λένε οι παίκτες για μένα και θεωρώ ότι αυτό μακροχρόνια σου δίνει περισσότερο υστεροφημία και καλύτερο όνομα στην δουλειά σου».

«Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Ευρώπης και της Ελλάδος σε ομαδικά αθλήματα και θεωρώ ότι είναι τιμητικό το να σε επιλέγει μια ομάδα η οποία έχει τόσες επιτυχίες και έχει τέτοια τεχνογνωσία. Το άγχος υπάρχει πάντα στην δουλειά μας, σε όλες τις ομάδες υπάρχει το δημιουργικό άγχος, άγχος καθημερινότητας το πώς θα βελτιωθεί η ομάδα σου. Αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σου».

Για το αν σκέφτηκε να εργαστεί στο εξωτερικό: «Νομίζω ότι αυτό δημιουργούν οι συνθήκες που υπάρχουν στην χώρα σε κοινωνικό επίπεδο. Δεν είναι μόνο για τους προπονητές, είναι για πολλά επαγγέλματα γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση στην χώρα μας και θεωρώ πως περνάει από το μυαλό όλων των ανθρώπων, όλων των επαγγελμάτων».

Για το δύσκολο έργο της διαδοχής του κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο πιο πετυχημένος και ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Έκλεισε ο κύκλος μια ομάδας πολύ πετυχημένης ομάδας και τώρα με καινούργια δεδομένα ξεκινάμε μια άλλη προσπάθεια και οδηγός μας και γνώμονας μας είναι η νοοτροπία, η λογική, αυτό που έχτισε ο Ζοτς στην ομάδα. Θέλουμε να μας συντροφεύει ως τρόπος σκέψης».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία του νέου Παναθηναϊκού: «Δεν νομίζω ότι θα αλλάξουμε. Θα ήμασταν βλάκες αν αλλάζαμε αυτό που είχε ο Παναθηναϊκός. Και αυτό που είχε ο Παναθηναϊκός είναι να παίζει δυνατά και πολύ σκεπτόμενα, είτε λέγεται άμυνα είτε επίθεση. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Έχουμε όμως το μειονέκτημα να έχουμε πολλά καινούργια παιδιά».

«Ο Παναθηναϊκός το έχτιζε αυτό κάθε χρόνο, κρατούσε δηλαδή τον βασικό κορμό και μπορούσε και έκανε δύο τρεις προσθήκες είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ποιότητας και άλλαζε. Τώρα θα έχουμε μια δουλειά φέτος που πρέπει να βάλω στα παιδιά αυτό τον τρόπο σκέψης».

Για την καθυστέρηση ως προς την ολοκλήρωση του ρόστερ: «Κατ’ αρχήν οι αλλαγές έγιναν από ανάγκη και όχι από επιλογή οι περισσότερες. Έχουν αλλάξει πλέον τα οικονομικά δεδομένα όπως όλα σε όλη την χώρα μας. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, όχι μόνο στην αλλαγή των δεδομένων, αντιμετωπίσαμε ειδικότερα από ξένους παίκτες που φοβούνται τα γεγονότα που είναι στην χώρα, τα οικονομικά προβλήματα, αυτά που ακούγονται γύρω-γύρω. Υπήρχαν παίκτες που δεν ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα, φοβούμενοι είτε τις κοινωνικές εξεγέρσεις είτε την ίσως επερχόμενη χρεοκοπία και θεωρούσαν πως θα χάσουν τα λεφτά τους».

«Ξέρετε, η τηλεόραση είναι πάρα πολύ δυνατή, η εικόνα είναι πάρα πολύ δυνατή. Βγαίνουν εικόνες και συμπεράσματα στο εξωτερικό που δεν είναι αληθινά γιατί εμείς το βιώνουμε και δεν είναι έτσι… Μπορεί να γίνονται περιστασιακά κάποιες εκδηλώσεις αγανάκτησης των ανθρώπων αλλά η καθημερινότητα δεν είναι αυτό που, σε επίπεδο εγκληματικότητας, όλοι πιστεύουν στο εξωτερικό».

Για την υπόθεση του Κινέζου Αϊλούν Γκουό: «Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι θέμα τώρα για δημόσια κουβέντα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι γενικά, θα σας ενημερώσει το γραφείο Τύπου μας».

Για το ενδιαφέρον προς τον Αντώνη Φώτση: «Είναι πολύ στενή η αγορά στην θέση 4. Όταν βγήκε η Αρμάνι στην αγορά, είδε πως δεν υπάρχει κάτι και δεν παραχώρησε τον Φώτση».

Για το ενδιαφέρον προς τον Μπεν Ουάλας: «Υπήρχε ενδιαφέρον αλλά μέχρι εκεί. Είναι ένα παιδί που είναι 39 χρονών, με πάρα πολλά χρήματα στην τράπεζα. Δεν έχει κίνητρο. Δεν είμαστε στην δεκαετία του 80 ή του 90 που οι οπαδοί πηγαίνανε στο αεροδρόμιο. Για να πας τώρα στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να φέρεις τον Κόμπι Μπράιαντ ή τον Τζόρνταν. Δεν είναι αυτό… Θεωρούσαμε ότι σε ηλικία 39 ή 40 χρονών, δεν θα έχει το κίνητρο να παίξει στον Παναθηναϊκό και με τα χρήματα που έχει».

Για τις μεταγραφές Πάνκο, Κίτσεν και Άρμστρονγκ: «Δεν θέλω να μιλήσω ξεχωριστά για κανένα παιδί. Για εμάς, ο καλύτερος παίκτης είναι η ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω ξεχωριστά. Νομίζω πως είναι παιδιά που θα μιλήσουν στο γήπεδο».

Για το αν ο φετινός Παναθηναϊκός θυμίζει τον Ολυμπιακό των περασμένων ετών: «Όχι βέβαια! Γατί ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον κύκλο μιας ομάδος και υπάρχουν καινούργια οικονομικά δεδομένα. Δεν έγινε από επιλογή, έγινε από ανάγκη. Είναι διαφορετικά πράγματα και ο Παναθηναϊκός χτίζει πάνω σε αυτό το κομμάτι. Δεν θα δούμε τον Παναθηναϊκό με την τεχνογνωσία που έχει να αλλάζει το ρόστερ του κάθε χρόνο. Έγινε φέτος για συγκεκριμένους λόγους, ένας είναι ότι έκλεισε ο κύκλος μιας ομάδας και λόγω ηλικίας και ότι υπήρχαν οικονομικά καινούργια δεδομένα».

Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Αν δεν σέβεσαι τον αντίπαλο δεν μπορείς να σεβαστείς τον εαυτό σου».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Θεωρώ πως αυτή η ομάδα έχει δώσει πάρα πολλά. Χρειαζόμαστε την στήριξη του, ειδικά στην αρχή γιατί είναι μια καινούργια ομάδα. Ειδικά τους πρώτους μήνες θα θέλει στήριξη μέχρι να αφομοιώσει την φιλοσοφία και να γίνει ένα. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, θεωρώ και εύχομαι να βγουν περισσότερα ελληνόπουλα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk