Με βασικό σύνθημα «ένας αγώνας για όλους» ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΛΕΠΑΠ και η WIND πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου εν όψει του 30ού κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 11 Νοεμβρίου. Βασικός στόχος είναι η αύξηση της συμμετοχής των πολιτών σε έναν από τους σημαντικότερους αθλητικούς αγώνες παγκοσμίως, όπως επίσης και η ανάδειξη του κοινωνικού έργου που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις και τη συνεργασία των φορέων.

Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ συμμετείχε ο πρόεδρος κ. Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο κοινωνικό πρόγραμμα που προωθείται μέσω του κλασικού Μαραθωνίου, δεδομένου ότι υποστηρίζει διαχρονικά τις προσπάθειες της ΕΛΕΠΑΠ, της εταιρεία στήριξης παιδιών με κινητικές και ελαφρές διανοητικές αναπηρίες για την οποία παρευρέθηκε η κυρία Χριστίνα Κατσουρίδη.

«Το ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα που προσπαθούμε να προωθήσουμε είναι σημαντική παράμετρος του κλασικού Μαραθωνίου» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ενώ η γενική γραμματέας της ΕΛΕΠΑΠ συμπλήρωσε: «Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση στους αδύναμους. Πέρσι έτρεξαν για την ΕΛΕΠΑΠ 125 άτομα που στήριξαν τη θεραπευτική αγωγή 30 παιδιών. Φέτος αισιοδοξούμε ότι η συμμετοχή θα είναι τριπλάσια».

Στο πνεύμα της ανάδειξης της συμμετοχικότητας και της φιλανθρωπικής δράσης κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της WIND (για δεύτερη συνεχή χρονιά αποτελεί το βασικό χορηγό επικοινωνίας του αγώνα, μέσω του οποίου θα παράσχει οικονομική αρωγή στην ΕΛΕΠΑΠ), κ. Γιώργος Τσαπρούνης: «Ο κάθε ένας συμμετέχων μπορεί να βοηθήσει. Εμείς έχουμε φτιάξει τη Wind Running Team και για κάθε έναν που τρέχει με αυτή θα προσφέρουμε 10 ευρώ στην ΕΛΕΠΑΠ. Ταυτόχρονα θα στηθούν αψίδες αγάπης σε διάφορα σημεία στην Αθήνα την ημέρα του αγώνα, όπου για κάθε πάτημα δρομέα θα προσφέρεται ακόμα ένα ποσό».

Ο 30ός κλασικός Μαραθώνιος έχει ακόμα μια ιδιαιτερότητα ως διοργάνωση, καθώς συμπίπτει με την επέτειο από τα 100 χρόνια γέννησης του Γρηγόρη Λαμπράκη, του οποίου το όνομα φέρει, αλλά και τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΕΛΕΠΑΠ.