Ολάντ: Πρώτα η έκθεση της τρόικας μετά η απόφαση για την Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση έχει «αποδείξει την αξιοπιστία της και αυτό θα κρατήσει τη χώρα στην ΕΕ» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις του μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στη Ρώμη, υπογραμμίζοντας την σημασία της επίλυσης του…

Από την έκθεση της τρόικας, και από το εάν θα διαπιστωθούν αποδείξεις αξιοπιστίας, θα εξαρτηθεί «ένα πιθανό σχέδιο με περισσότερο χρόνο για την Ελλάδα με στόχο να παραμείνει στο ευρώ» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στη Ρώμη. Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της επίλυσης του ελληνικού ζητήματος και της απάντησης στα αιτήματα της Ισπανίας για την υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

O Ολάντ ανέφερε πως η υπέρβαση της κρίσης είναι μία διαδικασία με τρία στάδια: Το πρώτο είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της ΕΕ, το δεύτερο η επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και της Ισπανίας και το τρίτο η υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης.

«Ελπίζουμε οι Έλληνες να δείξουν πολιτική αξιοπιστία ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο», συμπλήρωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Από την πλευρά του, ο Μάριο Μόντι μίλησε για «ταύτιση απόψεων» με το Παρίσι: «Η ταύτιση απόψεων στις διμερείς σχέσεις επιβεβαιώθηκε, όπως και το κλίμα που θα βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, όπως και η κοινή εκτίμηση σε σχέση με διεθνείς εξελίξεις», ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Από την εκλογή του προέδρου Ολάντ βρεθήκαμε πολύ κοντά, με κοινούς στόχους για μια περαιτέρω ανάπτυξη, χωρίς χρέος και πληθωρισμό. Παρακολουθούμε το πώς η Επιτροπή, η ΕΚΤ και οι διάφορες κυβερνήσεις προχωρούν στην εφαρμογή όσων αποφασίσθηκαν στην Σύνοδο (Κορυφής της ΕΕ) του Ιουνίου» πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ακόμη «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον όσα ετοιμάζονται για την σταθεροποίηση των αγορών με τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης. Συμβάλλαμε να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να κάνουμε »το μάθημά μας», αλλά παράλληλα ότι χρειάζεται και αναγνώριση από την Ένωση και την λειτουργία της Ευρωζώνης, ώστε να μην συνεχίσουν να υφίστανται σπρεντ (σ.σ. διαφορές αποδόσεων των επιτοκίων) που λειτουργούν ως μεγάλο εμπόδιο. Θα επαγρυπνούμε ώστε να γίνουν πράξη όλα όσα αποφασίσαμε στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου», εξήγησε ο Μόντι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk