Χρυσός και ασήμι σε υψηλά επίπεδα 5-μήνου

Σε υψηλό πενταμήνου ανήλθε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, ενώ το ασήμι διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, καθώς οι προσδοκίες στις αγορές για την παρεμβαση των κεντρικών τραπεζών στρέφουν τους επενδυτές στα πολύτιμα μέταλλα και ως αντιστάθμισμα στις αναμενόμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Σε υψηλό πενταμήνου ανήλθε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, ενώ το ασήμι έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, καθώς οι προσδοκίες στις αγορές για την παρεμβαση των κεντρικών τραπεζών στρέφουν τους επενδυτές στα πολύτιμα μέταλλα και ως αντιστάθμισμα στις αναμενόμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης ενισχύθηκε έως 0,3% στα 1.697,20 δολάρια η ουγγιά, υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Μαρτίου.

Στα προθεσμιακά συμβόλαια, παράδοσης Δεκεμβρίου, ο χρυσός σημείωσε άνοδο έως 0,7% στα 1.696,20 δολάρια η ουγγιά, υψηλότερη τιμή από τις 27 Μαρτίου.

Κέρδη, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, καταγράφει και το ασήμι, καθώς ενισχύθηκε έως 0,7% στα 32,315 δολάρια/ουγγιά, υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Απριλίου.,

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk