Καλλιτεχνικές εκμυστηρεύσεις στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού

Τέσσερις ιστορίες για ισάριθμες Τετάρτες του Σεπτεμβρίου αφηγούνται οι καλλιτέχνες του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ (επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως).

Τέσσερις ιστορίες για ισάριθμες Τετάρτες του Σεπτεμβρίου αφηγούνται οι καλλιτέχνες του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ (επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως).

Πρόκειται για βίντεο με διαφορετικές αισθητικές και αφηγηματικές προσεγγίσεις, που διηγούνται ταξίδια, περιπλανήσεις, συναντήσεις και προσωπικές εκμυστηρεύσεις στο όριο μεταξύ φανταστικού και πραγματικού, ιδιωτικού και πολιτικού. Οι προβολές θα γίνονται στις 10 το βράδυ από τις 5 Σεπτεμβρίου και με ελεύθερη είσοδο, σε μια συνεργασία του ΕΜΣΤ με την Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Συγκεκριμένα στις 5 του μήνα προβάλλεται η βιντεοταινία «Double – blιnd» (1992) των Sophie Calle and Gregory Shephard (διάρκειας 75΄58΄΄) στην οποία οι δύο καλλιτέχνες ταξιδεύουν από την Νέα Υόρκη στο Λας Βέγκας με σκοπό να παντρευτούν και ο καθένας καταγράφει το ταξίδι με τη δική του βιντεοκάμερα προσεγγίζοντας με διαφορετικό τρόπο την εξέλιξη της σχέσης τους.
Στις 12 Σεπτεμβρίου προβάλλονται δύο έργα του Γιώργου Δρίβα το «Case study» (2007, διάρκεια 17΄38΄΄) και το «Empirical Data» (2011, διάρκεια 34΄), στα οποία ο δημιουργός συνδυάζει γραπτό κείμενο με ασπρόμαυρες ψηφιακές φωτογραφίες σε αφηγήσεις, που θίγουν θέματα αποξένωσης και κοινωνικής προσαρμογής μέσα στον αστικό ιστό.
Στις 19 του μήνα παρουσιάζεται το έργο των κορεατών καλλιτεχνών YOUNG – ΗΑΕ CHANG HEAVY INDUSTRIES με τίτλο «The art of sleep» (2006, διάρκεια 18΄ 45») μόνο με κείμενο και μουσική, έναν καυστικός μονόλογος ενός άυπνου αφηγητή, που αγωνιά για τη σημασία και το ρόλο της τέχνης σήμερα.
Στις 26 του μήνα εξάλλου θα προβληθεί η βιντεοταινία «Suιcide» (2003, διάρκεια 70΄) της Shelly Silver που πραγματοποιεί μία ημερολογιακή καταγραφή του ταξιδιού και των σκέψεών της κατά τη διάρκεια της οποίας χάνονται τα όρια μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας σε μια μελαγχολική ιστορία αποξένωσης και περιπλάνησης.
Να σημειωθεί ότι όλα τα έργα έχουν ελληνικούς υπότιτλους

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk