Κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών μέσα στην εξεταστική

Κινητοποιήσεις μέσα στην εξεταστική περίοδο που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας εισηγούνται αύριο στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ) τα μέλη της διοίκησης της. Αντίστοιχη αναμένεται ότι θα είναι και η στάση των καθηγητών ΤΕΙ

Κινητοποιήσεις μέσα στην εξεταστική περίοδο που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας εισηγούνται αύριο στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ) τα μέλη της διοίκησης της. Αντίστοιχη αναμένεται ότι θα είναι και η στάση των καθηγητών ΤΕΙ.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των καθηγητών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ καθώς και της Ομοσπονδίας των ερευνητών Ελλάδος πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με το αδιέξοδο στην συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπου άκουσαν τον κ. Γιάννη Στουρνάρα να τους ανακοινώνει μεσοσταθμικές μειώσεις 17,5% στις αποδοχές τους.

Οι πανεπιστημιακοί του απάντησαν ότι οι αποφάσεις για μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια δεν είναι δίκαιες και θα αντιδράσουν.

«Θεωρούμε ότι τα νέα μέτρα δεν είναι κοινωνικά δίκαια και ζητάμε από το υπουργείο Οικονομικών να μην προχωρήσει σ αυτή την κατεύθυνση» είπε στο «Βήμα» η γενική γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ κυρία Ευγενία Μπουρνόβα.

«Εάν δεν εισακουστούμε φοβάμαι ότι οι κινητοποιήσεις θα γίνουν για εμάς αναγκαίος μονόδρομος. Δεν ζητάμε να εξαιρεθούμε από τις περικοπές, κατά τέτοιο θα ήταν παράλογο. Ζητάμε να επιστρέψουμε στο μισθολόγιο του 2001. Έτσι κι αλλιώς εμείς για μια δεκαετία δεν πήραμε καμία αύξηση» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk