Πολιτικός παιδισμός και πολιτική θυματοποίηση

Πολιτικός παιδισμός και πολιτική θυματοποίηση | tovima.gr

Ο παιδισμός και η θυματοποίηση της κυβερνώσας πολιτικής ηγεσίας αποτελεί, πλέον, βασικό χαρακτηριστικό της γνώρισμα. Ο κύριος εκπρόσωπός της είναι ο εκφραστής της ρήσης: «Μαζί τα φάγαμε». Η πολιτική αυτή ρήση επιδιώκει διαρκώς να εξομοιώσει την ενοχή αυτού που την ξεστόμισε με αυτή του απλή πολίτη. Φοράει, δηλαδή, ο εκφέρων, στον απλό πολίτη το μανδύα του συνενόχου για να πλέξει μέσα από το τέχνασμα της συνευθύνης το κουκούλι μιας ήσυχης συνείδησης.

Είναι σαν να λέει: «Εφόσον μαζί τα φάγαμε, εγώ δεν ευθύνομαι για τίποτε, είμαι αθώος». Από πότε όμως η αθωότητα διασφαλίζεται από την επίκληση στην ομαδική συμμετοχή στην ανομία; Αρκετά κύριοι. Κόψτε τον ομφάλιο λώρο από το λαό. Καιρός να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να κριθείτε νομικά και πολιτκά γι΄αυτό. Δεν κατηγορούμε το γκαρσόν για κάθε ευρώ που του δίνουμε ως φιλοδώρημα. Αρκετά με την παθολογία του πολιτικού παιδισμού κα της πολιτικής θυματοποίησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk