Τουρκικές επιχειρήσεις επενδύουν στην αγορά του Κοσόβου

Ολοένα και περισσότερες τουρκικές επιχειρήσεις στρέφονται στην αγορά του Κοσόβου, θεωρώντας πως εκεί υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις. «Το Κόσοβο είναι μία σχετικά μικρή αγορά, αλλά μέσω αυτής οι τουρκικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Είμαι πεπεισμένος ότι οι τουρκικές επενδύσεις θα συνεχίσουν να αυξάνουν στο Κόσοβο τα επόμενα χρόνια»

Ολοένα και περισσότερες τουρκικές επιχειρήσεις στρέφονται στην αγορά του Κοσόβου, θεωρώντας πως εκεί υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις.

«Το Κόσοβο είναι μία σχετικά μικρή αγορά, αλλά μέσω αυτής οι τουρκικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Είμαι πεπεισμένος ότι οι τουρκικές επενδύσεις θα συνεχίσουν να αυξάνουν στο Κόσοβο τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Νιχάτ Εργκούν σε συνάντηση που είχε με την υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κοσόβου Μιμόζα Κούσαρι Λίλα, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης της Σμύρνης.

Ο Τούρκος υπουργός υποσχέθηκε, επίσης, στήριξη στο αίτημα για παροχή βοήθειας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την ανάπτυξη βιομηχανικής ζώνης στο Κόσοβο.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν ‘κλειδί’ για την οικονομική ανάπτυξη» τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk