Υποτροφία των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων της Οξφόρδης για tv σποτ

Διαγωνισμό διαφημιστικού τηλεοπτικού σποτ προκηρύσσουν οι εκδόσεις Oxford University Press και η βρετανική εφημερίδα «Guardian». O διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές ή σε μαθητές που ετοιμάζονται να φοιτήσουν σε βρετανικό πανεπιστήμιο

Διαγωνισμό διαφημιστικού τηλεοπτικού σποτ προκηρύσσουν οι εκδόσεις Oxford University Press και η βρετανική εφημερίδα «Guardian». O διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές ή σε μαθητές που ετοιμάζονται να φοιτήσουν σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Έπαθλο: 9.000 σερλίνες. Το ποσό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, ειδικά στις μέρες μας, και στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος και μη βρετανοί πολίτες.

Ποιο είναι το αντικείμενο του διαγωνισμού; Η παραγωγή διαφημιστικού σποτ για την τηλεόραση για το διαδίκτυο για την πολύ γνωστή σειρά Very Short Introductions των Oxford University Press. Η σειρά, την οποία είχε διανείμει στην ελληνική της μετάφραση και το «Βήμα» πριν από μερικά χρόνια, με τον γενικό τίτλο «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε», πραγματεύεται σημαντικά θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο σκεπτόμενο άνθρωπο σε ευσύνοπτους τόμους, γραμμένους από ειδικούς μεν, αλλά με τρόπο κατανοητό και ελκυστικό δε.

Ιστορία, Ρωσική Επανάσταση, Γαλλική Επανάσταση, Αναγέννηση, Οι αρχαίοι πόλεμοι, Μοντέρνα τέχνη, Τραγωδία, Φιλοσοφία, Φωτογραφία, Ντιζάιν, Μύθος, Η Ευρωπαϊκή Ένωση, Κοινωνιολογία, Υπαρξισμός, Πολιτική, Σοσιαλισμός, Δημοκρατία, Τρομοκρατία, Ηθική, Συναίσθημα, Φουκό, Παγκοσμιοποίηση, Καπιταλισμός, Αναρχισμός, Ρουσσό, Αριστοτέλης, Χάμπερμας, Κβαντική φυσική… Είναι, ατάκτως ερριμμένοι, ορισμένοι από τους τίτλους-θέματα της σειράς.

Μέσα σε 150 σελίδες μικρού σχήματος πανεπιστημιακοί, γνώστες του θέματος, επιχειρούν μια σύνοψη της συζήτησης που έχει προηγηθεί για το θέμα αυτό. Η σειρά προτείνει βιβλιογραφία για όποιον ενδιαφέρεται περαιτέρω και είναι εξαιρετικά χρήσιμη για όλους, σε μια εποχή που η πληροφορία μάς κατακλύζει από παντού και αναζητούμε μια βάση για να τη στηρίξουμε, για να την ταξινομήσουμε, για να την κατανοήσουμε.

Οι όροι συμμετοχής είναι απλοί: Δηλώστε συμμετοχή ως την 1η Οκτωβρίου. Διαλέξτε ένα από τα θέματα της σειράς, γράφει ο «Guardian», πραγματευθείτε το με πάθος, γυρίστε ένα σποτάκι του ενός λεπτού και στείλτε το στον «Guardian». Tον Ιανουάριο του 2013 θα δημοσιευθεί η μακρά λίστα με τα καλύτερα βίντεο. Τον Φεβρουάριο, με δημόσια ψηφοφορία, θα καταρτιστεί η βραχεία λίστα. Τον Μάρτιο οι φιναλίστ θα κληθούν σε έναν ζωντανό τελικό στα γραφεία της εφημερίδας στο Λονδίνο.

Ο νικητής θα κερδίσει 9.000 στερλίνες για να πληρώσει τα δίδακτρα (και ενδεχομένως και μέρος του κόστους διαβίωσης) σε πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας. Οι επόμενοι δύο θα κερδίσουν βιβλία των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων της Οξφόρδης αξίας 250 στερλινών έκαστος, ενώ τα σποτάκια τους θα φιλοξενηθούν στην ιστοσελίδα του «Guardian». Καθόλου άσχημα…

Διαβάστε εδώ πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk