Ζαχαροκουλουροποιία Τυλιγάδας Σωτήρης

Στη συμβολή των οδών Σπύρου Μερκούρη και Αντήνορος ανακαλύψαμε έναν πραγματικό παράδεισο γεύσεων. Η ιστορία του μαγαζιού ξεκίνησε το 1981 όταν ένας Σμυρνιός αριστοτέχνης της ζαχαροπλαστικής θέλησε να μοιραστεί με τους Αθηναίους όλη τη νοστιμιά της πατρίδας του.

Μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2000 ο Σωτήρης Τυλιγάδας, σημερινός ιδιοκτήτης, αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση υιοθετώντας τις αυθεντικές συνταγές. «Όλη η ουσία του μαγαζιού μας είναι οι συνταγές που μας εμπιστεύθηκε αυτός ο άνθρωπος» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Για να είμαστε πιστοί και ακριβείς στις διαδικασίες μετράμε ακόμα και σήμερα τα υλικά σε δράμια και οκάδες» συμπληρώνει δείχνοντας μου τις παλιές ζυγαριές που διαθέτει το εργαστήριο.

Σμυρνέικα κουλουράκια, αφράτα βουτήματα γεμιστά με πραλίνα ή μαρμελάδα αλλά και μπατόν σαλέ με τυρί, κρεμμύδι και καρότο θα βρείτε στα ράφια της εισόδου. Δίπλα τους τσουρέκια που μοσχομυρίζουν μαστίχα, μαχλέπι και πορτοκάλι, φουσκωτά κέικ, λαχταριστές μηλόπιτες με ολόκληρα κομμάτια φρούτου που λιώνουν στο στόμα και πάστα φλώρα με μαυροκέρασα.
Για το δρόμο, κουλούρια Θεσσαλονίκης, τυρόπιτες κουρού, μικρά πιροσκί με λουκάνικο, σπανακόπιτες ή κρουασάν τυρί-μπέικον, όλα φτιαγμένα στο εργαστήριο με αγνές πρώτες ύλες από την ελληνική περιφέρεια.

Εξαιρετικά, τέλος, είναι και τα γλυκά του. Ξεχωρίζουν ο κορμός-μωσαικό, τα αμυγδαλωτά με σοκολάτα και το παγωτό μιλφέιγ που οι ίδιοι φτιάχνουν με φρέσκο αγελαδινό γάλα.

Σπύρου Μερκούρη & Αντήνορος 9, Παγκράτι, τηλ. 210 7218 487

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk