Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. ανθότυρο
2 κεσεδάκια γιαούρτι, στραγγιστό
1½ κ.γ. γλυκάνισο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, βιολογικό
8 κ.σ. πετιμέζι
2 παστέλια

εκτελεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα καλά για να αφρατέψει το γιαούρτι με το ανθότυρο. Στο γουδί κοπανάμε το γλυκάνισο. Προσθέτουμε στην κρέμα το ξύσμα πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο και το μισό πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια. Βάζουμε το παστέλι σε ένα σακουλάκι για τρόφιμα και το σπάζουμε ρολάροντας πάνω του ένα μπουκάλι ή με τον πλάστη. Μοιράζουμε το τρίμα του παστελιού πάνω στην κρέμα. Περιχύνουμε από 1 κ.σ. πετιμέζι σε κάθε μπολ και σερβίρουμε.

Τips
Αντί για ανθότυρο μπορούμε να βάλουμε μυζήθρα και να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με κατίκι Δομοκού.
Αν δεν μας αρέσει το πετιμέζι το αντικαθιστούμε με μέλι. Η ποσότητα πετιμεζιού ή μελιού που δίνω είναι οριακή. Αν το θέλετε πιο γλυκό αυξάνετε την ποσότητα.