Εισαγγελικές… κινητοποιήσεις για τις περικοπές μισθών

Με αφορμή τις πληροφορίες για περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών, η ένωση εισαγγελέων θα προτείνει στα μέλη της να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στις 5 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ αποφάσισε να εισηγηθεί καθημερινές στάσεις εργασίας σε περίπτωση περικοπών.

Με αφορμή τις πληροφορίες για περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών, η ένωση εισαγγελέων θα προτείνει στα μέλη της να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στις 5 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ αποφάσισε να εισηγηθεί καθημερινές στάσεις εργασίας σε περίπτωση περικοπών.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του την Κυριακή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αποφάσισε να προτείνει στα μέλη της τη συμμετοχή τους:

  • Στην Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στον Άρειο Πάγο.
  • Στις Πανδικαστικές Συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις λοιπές εφετειακές έδρες στις 12.30 μμ τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου (πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους), όπως αποφασίστηκε στις 31 Αυγούστου κατά την κοινή συνάντηση των Δικαστικών Ενώσεων.

Τα δικαστήρια και τα εισαγγελικά γραφεία θα διακόπτουν τη λειτουργία τους στη διάρκεια των συγκεντρώσεων.

Παράλληλα το ΔΣ της ένωσης αποφάσισε, σε περίπτωση υλοποίησης περαιτέρω περικοπών στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, να εισηγηθεί σε γενική συνέλευση.

  • Διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 11.00 έως 15.00 μμ, για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί αργότερα.
  • Υποβολή παραιτήσεων των εισαγγελικών λειτουργών όλων των βαθμών, στη διάθεση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με σκοπό την διαβίβαση τους αρμοδίως, αν συγκεντρωθεί αριθμός που υπερβαίνει το 50% των μελών της, σε συνεννόηση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες των λοιπών ενώσεων που εκπροσωπούν το σύνολο των δικαστικών λειτουργών».
  • Προσαρμογή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, του τρόπου εργασίας των εισαγγελικών λειτουργών στις υφιστάμενες συνθήκες, με βάση αποκλειστικά την παρεχόμενη από την Πολιτεία υποδομή.
  • Αυτό μπορεί να συνεπάγεται το χειρισμό των δικογραφιών αποκλειστικά εντός του χώρου της υπηρεσίας και μόνον στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας της, καθώς την παύση ενασχόλησης των εισαγγελέων με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες εκτός του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας.
  • Αμεση προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια με με ταυτόχρονο αίτημα προσωρινής δικαστικής προστασίας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk