Εναλλακτικές λύσεις για ειδικά ενδιαφέροντα

Κολέγια, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι επιλογές που έχει ένας νέος που δεν κατόρθωσε να μπει σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας μας είναι πολλές και εντός συνόρων. Κάποιες από αυτές αφορούν επιστήμες που προσφέρονται και στα πανεπιστήμια ή στα ΤΕΙ της χώρας. Κάποιες άλλες αφορούν αντικείμενα που δεν καλύπτονται πλήρως από τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας ή ανήκουν εντελώς σε άλλους τομείς.

Κολέγια, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι επιλογές που έχει ένας νέος που δεν κατόρθωσε να μπει σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας μας είναι πολλές και εντός συνόρων. Κάποιες από αυτές αφορούν επιστήμες που προσφέρονται και στα πανεπιστήμια ή στα ΤΕΙ της χώρας. Κάποιες άλλες αφορούν αντικείμενα που δεν καλύπτονται πλήρως από τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας ή ανήκουν εντελώς σε άλλους τομείς. Μεταξύ αυτών:
  • Το Κολέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS προσφέρει προγράμματα σπουδών στον τομέα της Ψυχολογίας και των ειδικοτήτων της (Συμβουλευτική, Παιδοψυχολογία, Ψυχολογία της Υγείας, Ψυχοθεραπεία κτλ.), αλλά και σε τομείς όπως το Coaching, η Επικοινωνία, η Εκπαίδευση κ.ά. Εχει αδειοδοτηθεί από το υπουργείο Παιδείας και, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί του, τα προγράμματα του κολεγίου ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην ΕΕ. Εξηγώντας τη λειτουργία του, τονίζουν ότι το Τμήμα Ψυχολογίας του κολεγίου συνεργάζεται με το University of Central Lancashire, το 5ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη Βρετανία. Ακόμη, το τμήμα Συμβουλευτικής του Κολεγίου συνεργάζεται από το 1992 με το University of Strathclyde της Σκωτίας. Το τμήμα Ψυχολογίας του ICPS προσφέρει ένα Master στην Παιδοψυχολογία, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό μεταπτυχιακό Παιδοψυχολογίας στην Ελλάδα.
  • Το Κέντρο Μεταλυκειακών Σπουδών New York College (NYC) συνεργάζεται με το κρατικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, State University of New York, Empire State College, και στη συνέχεια επεξέτεινε τις ακαδημαϊκές συνεργασίες του στην Ευρώπη, με τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με το University of Greenwich Βρετανίας. Σήμερα το NYC αποτελεί έναν όμιλο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με παρουσία σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα και Βελιγράδι). Το NYC διαθέτει πιστοποίηση από το British Accreditation Council (BAC). Ολα τα προγράμματα σπουδών και τα αντίστοιχα πτυχία είναι πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα από τους αντίστοιχους κρατικούς φορείς, ενώ τα βρετανικά και αμερικανικά πτυχία αναγνωρίζονται επιπλέον και από το NARIC, τον βρετανικό οργανισμό αντίστοιχο του ΔΟΑΤΑΠ.
  • Στη μαγειρική ο Εκπαιδευτικός Ομιλος Le Monde είναι εξειδικευμένος από το 1996 αποκλειστικά στις τουριστικές, ξενοδοχειακές και γαστρονομικές σπουδές. Προσφέρει προγράμματα σπουδών πιστοποιημένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί της, καταξιωμένα στη συνείδηση των επαγγελματιών του τουρισμού. Επίσης η σχολή μαγειρικής Chef d’Oeuvre είναι αποκλειστικά εξειδικευμένη στη Γαστρονομική Εκπαίδευση και συνεργάζεται σταθερά με αξιόλογες ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες και με διάσημες σχολές Γαστρονομίας διεθνώς, ενώ οι εκπρόσωποί της αναφέρουν ότι «κατατάσσεται στη λίστα των κορυφαίων σχολών Γαστρονομικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk