Απόπειρα εμπρησμού στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»

Αγνωστοι δράστες πέταξαν τη νύχτα εμπρηστικό μηχανισμό στο μπαλκόνι του διώροφου κτιρίου όπου στεγάζεται το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης», στην οδό Πυθίας 6 στο Χαλάνδρι. Στο σπίτι, που έχει παραχωρήσει στο ΚΚΕ ο πρώην επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, βρίσκεται η βιβλιοθήκη και μεγάλο μέρος του αρχείου του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚΕ, η ανάφλεξη του μηχανισμού «ήταν ταχύτατη, αλλά η πυρκαγιά αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων που έσπευσαν αμέσως να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ειδοποίησαν και την πυροσβεστική υπηρεσία, το κόμμα μας, καθώς και την αστυνομία».
Το ΚΚΕ, που έχει καταγγείλει και στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες, αναφέρει ότι «η παραπάνω τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μόνο μία πτυχή της δράσης του παρακράτους που ο λαός έχει γνωρίσει και σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών».

«Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία θα κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι τραμπούκοι εμπρηστές πρέπει να αποκαλυφθούν» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk