Σκάνδαλο μαζικών αντιγραφών στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Ενώ το φημισμένο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ περηφανεύεται για το απαιτητικό ακαδημαϊκό του πρόγραμμα και ότι «εκκολάπτει τα μελλοντικά μέλη της νομικής, επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ ης χώρας», τώρα ερευνά καταγγελίες ότι περίπου 125 προπτυχιακοί φοιτητές αντέγραψαν στην κατ΄οίκον τελική γραπτή εξέταση ενός μαθήματος του εαρινού εξαμήνου, όπως ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη αξιωματούχοι του πανεπιστημίου

Ενώ το φημισμένο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ περηφανεύεται για το απαιτητικό ακαδημαϊκό του πρόγραμμα και ότι «εκκολάπτει τα μελλοντικά μέλη της νομικής, επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ ης χώρας», τώρα ερευνά καταγγελίες ότι περίπου 125 προπτυχιακοί φοιτητές αντέγραψαν στην κατ΄οίκον τελική γραπτή εξέταση ενός μαθήματος του εαρινού εξαμήνου, όπως ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη αξιωματούχοι του πανεπιστημίου -πληροφορία που, αν επαληθευτεί, θα συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο αντιγραφής σε εξετάσεις στη σύγχρονη ιστορία του ιδρύματος.

Σχεδόν οι μισοί από τους 250 φοιτητές ενδεχομένως να έχουν αντιγράψει. «Αν οι καταγγελίες αυτές αποδειχτούν βάσιμες, θα πρόκειται για μια απολύτως μη αποδεκτή συμπεριφορά που προδίδει την εμπιστοσύνη πάνω στην οποία βασίζεται η πνευματική έρευνα στο Χάρβαρντ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του πανεπιστημίου, Ντρου Φοστ.

Οι ισχυρισμοί είδαν το φως της δημοσιότητας την άνοιξη όταν ένας καθηγητής παρατήρησε ομοιότητες μεταξύ των γραπτών. Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου το οποίο διαχειρίζεται τις παραβιάσεις του πανεπιστημιακού κανονισμού. Οι φοιτητές που θα κριθούν υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν τιμωρία, όπως για παράδειγμα την διαγραφή τους για ένα χρόνο από το πανεπιστήμιο, ένα από τα πιο έγκριτα στη χώρα.

«Η ακαδημαϊκή αδιαφάνεια δεν μπορεί να επιτραπεί και δεν θα επιτραπεί στο Χάρβαρντ», δήλωσε ο Μάικλ Ντ. Σμιθ, κοσμήτορας του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Ο Σμιθ δεν κατονόμασε το μάθημα στο οποίο μπορεί να σημειώθηκε η απάτη. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση από τις πανεπιστημιακές αρχές των ονομάτων των φοιτητών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk