Πανδικαστική συγκέντρωση μπροστά στον Άρειο Πάγο την Τετάρτη

Σε πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση μπροστά στον Άρειο Πάγο την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, καλούν οι δικαστικές ενώσεις, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των αποδοχών τους και επιδιώκοντας άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι δικαστικές ενώσεις καλούν επίσης σε πανδικαστικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις εφετειακές έδρες στις 17 Σεπετεμβρίου (πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους).

Σε ανακοίνωσή τους, οι δικαστικές ενώσεις επισημαίνουν, «μετά το θόρυβο των τελευταίων ημερών για το θέμα των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών και τις φημολογούμενες περαιτέρω μειώσεις», πως το Σύνταγμα «επιβάλλει ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών», οι αποδοχές των οποίων «μπορούν να συγκρίνονται μόνο με εκείνες των λειτουργών των άλλων δύο εξουσιών (νομοθετικής και εκτελεστικής), των οποίων κατά πολύ υπολείπονται».

Ωστόσο, συνεχίζουν, οι αποδοχές των δικαστικών έχουν «ήδη μειωθεί σε ποσοστό 40%». Οι δικαστικοί λειτουργοί πρώτου βαθμού, «το ήμισυ των 4.000 δικαστικών λειτουργών» όπως αναφέρουν, έχουν καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.860 ευρώ -και τονίζουν «ότι ο μέσος όρος είναι πολύ κατώτερος των 65.000 ευρώ που ανακριβώς έχει ανακοινωθεί».

Οι δικαστικοί τονίζουν ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση «αντίκειται στο Σύνταγμα» και αναφέρουν πως εάν υιοθετηθούν νέες περικοπές θα επηρεαστεί άμεσα η απονομή της Δικαιοσύνης και «θα μας υποχρεώσει να αναθεωρήσουμε την στάση μας ανάλογα με τις συνθήκες που ισχύουν σε κάθε δικαστήριο και σε κάθε κλάδο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk