Δ.Κυριαζίδης: Όχι στη μείωση μισθών στους ένστολους

«Δεν μπορώ να το αντιληφθώ γιατί θέλουν να προχωρήσουν σε μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων. Διότι έτσι κι αλλιώς οι αμοιβές των ένστολων είναι πενιχρές» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δ.Κυριαζίδης μιλώντας στον Βήμα 99,5. Και συμπλήρωσε: «Όταν ακούει κανείς ειδικό μισθολόγιο έχει την αίσθηση ή του δημιουργείται η αίσθηση ότι είναι κάτι το ευνοϊκότερο, ευμενέστερο, των δημοσίων υπαλλήλων.

«Δεν μπορώ να το αντιληφθώ γιατί θέλουν να προχωρήσουν σε μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων. Διότι έτσι κι αλλιώς οι αμοιβές των ένστολων είναι πενιχρές» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δ.Κυριαζίδης μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Και συμπλήρωσε: «Όταν ακούει κανείς ειδικό μισθολόγιο έχει την αίσθηση ή του δημιουργείται η αίσθηση ότι είναι κάτι το ευνοϊκότερο, ευμενέστερο, των δημοσίων υπαλλήλων. Τουναντίον, τα ειδικά μισθολόγια έγιναν -μόνο και μόνο- για να έχουν χαμηλότερες αμοιβές στους ένστολους λόγω του χρόνου εργασίας, του είδους εργασίας γιατί εάν αμείβονταν με τους όρους των δημόσιων υπαλλήλων θα ήταν διπλάσιες και τριπλάσιες».

Ο κ. Κυριαζίδης εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία του και προσέθεσε ότι «έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα μέτρα, και τα έχει καταθέσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με τα οποία μπορούν να διασφαλιστούν οι μισθοί των ένστολων».

Στην ερώτηση αν θα καταψηφίσει τα μέτρα είπε: «Εγώ θα προσπαθήσω μέχρι την τελευταία στιγμή να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Υπάρχει δίλημμα σε πολλούς συναδέλφους, γιατί δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί σώνει και καλά, εφόσον βρίσκεται η λύση, εκβιαστικά να το επιβάλει η τρόικα».

Ο κ. Κυριαζίδης, πριν εκλεγεί βουλευτής, ήταν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk