Ισότητα, εξίσωση

Ισότητα, εξίσωση | tovima.gr

Δεν υπάρχουν αμφιβολίες πως, η ανάγκη επαναφοράς της συζήτησης για το Ασφαλιστικό πρόβλημα είναι επιτακτική περισσότερο από ποτέ. Μια σειρά ρυθμίσεων, εξαιρέσεων, αμβλύνσεων, απονομής δικαιωμάτων μέσω εξαγοράς κ.λ.π. έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση πολύ χειρότερη απ’ότι την παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την «αντιμετώπισε» όπως είπε η διάδοχη του κ. Παπαδήμου.

Το αξιοπερίεργο είναι πως, παρά την αύξηση συνταξιούχων και την υστέρηση εσόδων λόγω αναγκαστικής εξόδου από την ενεργό δράση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα, κανενός το αυτί δεν φαίνεται να «ίδρωσε». Η καταστροφική επιδείνωση της σχέσης Εργαζομένων/Συνταξιούχων, η «αμέλεια» καταβολής εισφορών και η απασχόληση το 1/3 περίπου των «τυχερών» που έχουν κάποιου είδους εργασία υπό καθεστώς «μαύρης» εργασίας (Στοιχεία Σ.Ε.Π.Ε), προφανώς δεν απασχολούν τους «πατριώτες» οικονομολόγους και νομικούς πολιτικολογούντες που κόπτονται ολοφυρόμενοι για τον «λαό»,επικαλούμενοι διεθνείς συνωμοσίες, ψεκασμούς, εκβιασμούς από τον ξένους και ντόπιους «παράγοντες», αδυναμία αποβολής από την Ευρωζώνη και την ίδια την Ε.Ε. κ.ά.

Η συνέχιση των προνομιακών καθεστώτων ασφάλισης των «παλαιών» ασφαλισμένων, κατά βάση του Δημοσίου, Ο.Τ.Α. και Δ.Ε.Κ.Ο, ο διαχωρισμός του “plafont” εισφορών στην περίπτωση του Ι.Κ.Α. για τον ίδιο λόγο, η διατήρηση της εισφοράς ασφαλισμένου στον στενό δημόσιο τομέα στο 6,67% των αποδοχών (αλλά με υπολογισμό της σύνταξης διαφορετικό από τον ιδιωτικό τομέα), η ανυπαρξία έστω και πρόθεσης δημιουργίας κρατικού ασφαλιστικού Ταμείου (δηλ. με κατάθεση εισφορών εργαζομένου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk