3 του Σεπτέμβρη, 3 του Φλεβάρη

Μη διανοηθεί κανείς να διοργανώσει γιορτή, εκδήλωση, συγκέντρωση στις 3 Φεβρουαρίου. …

3 του Σεπτέμβρη, 3 του Φλεβάρη | tovima.gr

Μη διανοηθεί κανείς να διοργανώσει γιορτή, εκδήλωση, συγκέντρωση στις 3 Φεβρουαρίου. Για όσους δεν έχουν την ιστορική πληροφορία, η 3η Φεβρουαρίου ανήκει στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για την ημέρα ίδρυσης του συλλόγου και εφόσον άρχισαν οι αποκλειστικότητες οφείλουμε να προστατεύσουμε την επέτειο. Για όποιον νομίζει ότι λωλαθήκαμε, παραπέμπουμε στη δήλωση της κυρίας Φώφης Γεννηματά: «Η 3η Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν είναι κάτι που είναι διαπραγματεύσιμο και συζητήσιμο. Το γνωρίζουν όλοι. Από κει και πέρα… δε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να παίζει καθημερινά πάρτα όλα». Για όσους δεν παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την πασοκική κοσμογονία να πούμε ότι στην επέτειο της ιδρύσεως ο πρόεδρος του κόμματος θα εξηγήσει στο κοινό του, υποθέτουμε ολιγάριθμο, πώς συνδέονται τα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του κόμματος με τη σημερινή συγκυρία και πραγματικότητα. Την ίδια ημέρα έχει προγραμματίσει ομιλία στη Νίκαια ο κ. Αλέξης Τσίπρας, καλεσμένος της συνιστώσας Νέος Αγωνιστής.

Επί της ουσίας δεν έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε πώς συγκλίνουν ο σοσιαλισμός με τις φιλελεύθερες αξίες. Πολύ απλά γιατί δεν συγκλίνουν. Το ΠΑΣΟΚ έχει αλλοτριωθεί με τρόπο μη αναστρέψιμο. Αν αλλάξει άλλη μια φορά έμβλημα, αν ο κ. Βενιζέλος μπουρδουκλώσει το τι έγινε, με το τι πρότεινε σε σχέση με το τι πίστευε, δεν έχει καμία σημασία. Το ΠΑΣΟΚ δεν ξαναγίνεται το ΠΑΣΟΚ που υπήρξε. Μια από τις αιτίες είναι ο εναγκαλισμός με την εξουσία και η έπαρση που δημιουργείται από αυτόν τον εναγκαλισμό. Η έπαρση οδηγεί σε μια παράξενη αντίληψη της πραγματικότητας. Η κυρία Γεννηματά λοιπόν θεωρεί ότι κάποια συνθήματα, μαζί με τις πολιτικές αξίες που εκφράζουν, καβατζώνονται από όποιον προλάβει να τα αρθρώσει. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος θεωρεί ότι υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα στις εκφράσεις «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία». Το είδε γραμμένο στις αφίσες του Νέου Αγωνιστή και θίχτηκε βαθιά από τη λογοκλοπή.

Είναι προφανές ότι η κυρία Γεννηματά ανησυχεί για την περαιτέρω συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ. Θα είναι απογοητευτικό αν την ημέρα των γενεθλίων της παράταξης φανεί ότι μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ έχει περισσότερο κόσμο, σε μια τυχαία, αδιάφορη συγκέντρωση της γειτονιάς. Το κατανοούμε, το αποδεχόμαστε και το επεκτείνουμε. Κάνουμε έκκληση να μη διοργανώσει κανείς εκδήλωση στις 3 Φεβρουαρίου και κανείς να μη χρησιμοποιήσει ποτέ τον στίχο «σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk