Γ. Προβόπουλος: «Δημιουργείται ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα»

Την πεποίθησή του ότι με την αναδιάταξη των δυνάμεων στον τραπεζικό τομέα και με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει θα δημιουργηθεί ένα πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό τραπεζικό σύστημα, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλος, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια

Την πεποίθησή του ότι με την αναδιάταξη των δυνάμεων στον τραπεζικό τομέα και με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει θα δημιουργηθεί ένα πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό τραπεζικό σύστημα, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλος, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.

Ο κ. Προβόπουλος είπε ότι υπάρχει μία κινητικότητα στο τραπεζικό σύστημα για να συμπληρώσει: «Νομίζω ότι κινούνται τα πράγματα. Εγώ ανήκω σ΄ αυτούς βέβαια που πιστεύουν ότι πρέπει να κινηθούν ακόμα πιο γρήγορα και πιο επιθετικά, αλλά πάντως κινούνται τα πράγματα και αυτό, νομίζω, είναι θετικό».

Σε παρατήρηση του κ. Παπούλια ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναλάβει τον έλεγχο, την εποπτεία των τραπεζών, όπως δήλωσε ο κ. Μπαρνιέ, ο κ. Προβόπουλος είπε: «Είναι γνωστό θέμα της Τραπεζικής Ενώσεως, είναι κομμάτι των πρωτοβουλιών που παίρνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Και αυτό πράγματι προχωράει αρκετά γρήγορα».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk