Π. Σκουρλέτης: «Δεν πρέπει να αφήσουμε η κυβέρνηση να πατήσει τη σκανδάλη στη κοινωνία με τα νέα μέτρα που την οδηγούν στο απόσπασμα»

Την Παρασκευή 31/8/2012 ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στη εκπομπή του Αιμίλιου Περδικάρη (καθημερινά 10:00-11:00) για τα μέτρα

Για τα μέτρα{{{ moto }}}

Εδώ πρόκειται περί σκληρών, οριζόντιων μέτρων τα οποία ουσιαστικά στήνουν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, κυριολεκτικά, στο απόσπασμα. Και νομίζω ότι αυτό το οποίο οφείλουμε ο καθένας να κάνει, από το πόστο που υπηρετεί, είναι να μην πατήσουν την σκανδάλη. Και κυριολεκτώ, δεν είναι σχήμα λόγου. Μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Οι επιπτώσεις αυτών των μέτρων στην οικονομία και στην κοινωνία θα ισοδυναμούν με μια εικόνα η οποία θα θυμίζει την μεταπολεμική περίοδο. Και, δυστυχώς, δεν θα είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων, όπως μας είπε ο πρωθυπουργός. Γιατί αυτό το πακέτο μέτρων είναι τόσο βαθύτατα υφεσιακό, ώστε θα γεννήσει ακόμη περισσότερη ανεργία, θα βυθίσει τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση και ξανά θα ακολουθήσουν νέα μέτρα. Είναι απροσδιόριστο, τελικά, το ταβάνι αυτών των μέτρων.

Τι εννοείται;

Φοβάμαι καταρχήν τις επιπτώσεις των μέτρων αυτών καθ’ αυτών. Φοβάμαι ακόμη μεγαλύτερη ανεργία. Φοβάμαι την ερημοποίηση της χώρας σε σχέση με τους νέους ανθρώπους. Φοβάμαι το κλείσιμο ακόμη περισσότερων εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων Αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά δημιουργούν εκείνο, το εντός εισαγωγικών, κατάλληλο υπόβαθρο για να οδηγήσουν σε εκρήξεις. Και γω θα έλεγα αντί των τυφλών εκρήξεων να υπάρχει ένας σχεδιασμένος τρόπος ανατροπής αυτών των μέτρων κι αυτό σημαίνει κινητοποίηση, λαϊκές αντιστάσεις με σκοπό την ανατροπή αυτής της πολιτικής.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Δεν είπα ο κόσμος να πατήσει την σκανδάλη. Είπα να μην τους αφήσουμε στην κυβέρνηση να πατήσει τη σκανδάλη που βάζει την κοινωνία στο απόσπασμα. Σας είπα ότι τα μέτρα ισοδυναμούν με το να στήσουν το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στο απόσπασμα. Κι εγώ λέω ότι η κοινωνία πρέπει να αποτρέψει την εφαρμογή τους. Δηλαδή να μην τους αφήσει να πατήσουν τη σκανδάλη απέναντί τους.

Απευθύνεστε δηλαδή στη κυβέρνηση;

Ακριβώς.

Για τις διαφωνίες που υπάρχουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία της ηγεσίας του κόμματός σας να υπάρξει μια ενιαία φωνή

Κανείς δεν θα μπορούσε να οδηγηθεί σ’ αυτά τα συμπεράσματα που θέτετε, ως ερωτήματα. Πρώτον, γιατί το μεν ένα αφορά ένα, αν θέλετε, διαμορφωμένο πλαίσιο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ, κι εννοώ την αντιμετώπιση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που δεν έχει προηγούμενο. Το δεύτερο στοιχείο είναι κάτι το οποίο είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά, μια προσπάθεια δηλαδή τοποθετήσεων και δηλώσεων των στελεχών μας να παρουσιαστούν ως αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις γύρω από κρίσιμα ζητήματα. Είναι άλλη μια κακοστημμένη επικοινωνιακή προσπάθεια των αντιπάλων μας.

Ξέρετε ότι υπάρχουν αυτές οι δηλώσεις;

Καμία δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα και μου κάνει εντύπωση ότι επί τρεις βδομάδες κάνουν τόσο μπαγιάτικη δουλειά, διάφοροι δημοσιογράφοι και ρωτούν το ίδιο και το ίδιο όταν βρίθουν αντιφάσεων πολιτικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ στέκονται στο ίδιο και το ίδιο. Έχουν απαντηθεί όλα από τους ίδιους και επιμένουν. Πρόκειται, λοιπόν, για μια κακοστημμένη προπαγάνδα η οποία προσπαθεί να απαξιώσει την πολιτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τα καταφέρουν. Δεν είναι πειστικοί.

Υπάρχει η διαφωνία Παπαδημούλη – Δρίτσα;

Πάλι επιλεκτικά ο κ Παπαδημούλης είπε ότι ο κ Δρίτσας δεν έχει αρμοδιότητα για την οικονομία.

Για την Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο

Το αίτημα εξαρχής δεν είναι κοινό γι’ αυτό και ο κ. Καμένος έχει καταθέσει τη δική του πρόταση και βρίσκεται σε μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών. Εμείς θα καταθέσουμε τη δικιά μας πρόταση. Από κει και πέρα εάν μέσα από την Κοινοβουλευτική διαδικασία υπάρξει σύγκλιση θα φανεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk