Διχάζει το αμερικανικό κοινό η νέα ταινία για τον Μπ. Ομπάμα

Με την Αμερική να έχει μπει για τα καλά σε ένα πολιτικά φορτισμένο προεκλογικό κλίμα, έκπληξη έχει προκαλέσει η προβολή, εδώ και μερικές ημέρες, ενός πολιτικού ντοκιμαντέρ που στρέφεται εναντίον του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Η ταινία «2016: Obama’s America» (2016: Η Αμερική του Ομπάμα) εκφράζει απροκάλυπτα τις απόψεις των πιο συντηρητικών Αμερικανών, προσπαθώντας να δείξει πώς θα είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ το 2016, αν ο Ομπάμα εκλεγεί ξανά πρόεδρος στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Με την Αμερική να έχει μπει για τα καλά σε ένα πολιτικά φορτισμένο προεκλογικό κλίμα, έκπληξη έχει προκαλέσει η προβολή, εδώ και μερικές ημέρες, ενός πολιτικού ντοκιμαντέρ που στρέφεται εναντίον του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Η ταινία «2016: Obama’s America» (2016: Η Αμερική του Ομπάμα) εκφράζει απροκάλυπτα τις απόψεις των πιο συντηρητικών Αμερικανών, προσπαθώντας να δείξει πώς θα είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ το 2016, αν ο Ομπάμα εκλεγεί ξανά πρόεδρος στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Το σενάριο του φιλμ βασίζεται στο βιβλίο του Ντινές Ντ’ Σούζα «The Roots Of Obama’ s Rage» (Οι ρίζες της οργής του Ομπάμα), το οποίο υποστηρίζει πως οι πολιτικές ενέργειες «γεννιούνται» από το μίσος απέναντι στην αποικιοκρατία των ΗΠΑ που του κληροδότησε ο πατέρας του. «Ο Ομπαμα έχει ένα Όνειρο, όνειρο του ίδιου του πατέρα του: να διορθώσει τις αμαρτίες της αποικιοκρατίας και να μικρύνει το διεθνές μέγεθος των ΗΠΑ», τονίζει ο Ντ’ Σούζα που έχει στενούς δεσμούς με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Η ταινία αρχικά είχε περιορισμένη διανομή σε λίγες αίθουσες, όμως μετά από τον μικρό θρίαμβο που κατόρθωσε να σημειώσει στα ταμεία (οι μέχρι τώρα εισπράξεις του ανέρχονται στα 8 εκατομμύρια ευρώ, κερδίζοντας τον τίτλο του πιο επιτυχημένου ντοκιμαντέρ της χρονιάς), αποφασίστηκε να διανεμηθεί σε ένα πιο ευρύ κύκλωμα αιθουσών.

Φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεών του έλαβε χώρα στις παραδοσιακά συντηρητικές περιοχές της Αμερικής, ωστόσο η εταιρία διανομής του φιλμ «Rocky Mountain Pictures», δηλώνει ξεκάθαρα πως θα συνεχίσει την προώθηση της ταινίας «εκεί όπου υπάρχει ζήτηση», με τελικό στόχο να προξενήσει μια ανεπανόρθωτη ζημιά στο κύρος και την εικόνα του Ομπάμα.

Οι πρώτες κριτικές, ασφαλώς, κάθε άλλο παρά θετικές είναι για την ταινία και πολλοί κριτικοί έσπευσαν να τονίσουν πως η διαλεκτική του φιλμ κάθε άλλο παρά στέκει, με το σενάριο να … «μπάζει» από παντού.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk