Βρετανικό πανεπιστήμιο απειλεί με απέλαση 2.000 φοιτητές

Με την απειλή της ξαφνικής διακοπής των σπουδών τους και την άμεση απέλασή τους από τη Βρετανία είναι περισσότεροι από 2.000 ξένοι φοιτητές του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London Metropolitan University). Με απόφασή της, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει από το ίδρυμα τη δυνατότητα να δίνει υποτροφίες σε ξένους φοιτητές (που δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και, σαν αποτέλεσμα, τώρα διατρέχουν τον άμεσο κίνδυνο να απελαθούν λόγω ακύρωσης της βίζας τους, στα μέσα της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Με την απειλή της ξαφνικής διακοπής των σπουδών τους και την άμεση απέλασή τους από τη Βρετανία είναι περισσότεροι από 2.000 ξένοι φοιτητές του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London Metropolitan University).

Με απόφασή της, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει από το ίδρυμα τη δυνατότητα να δίνει υποτροφίες σε ξένους φοιτητές (που δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και, σαν αποτέλεσμα, τώρα διατρέχουν τον άμεσο κίνδυνο να απελαθούν λόγω ακύρωσης της βίζας τους, στα μέσα της εκπαιδευτικής χρονιάς. Το ίδρυμα δίνει στους 2.000 φοιτητές 60 ημέρες να βρουν κάποιο άλλο πανεπιστήμιο και να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Η ηγεσία της χώρας προχώρησε στην απόφασή της έπειτα από ισχυρισμούς περί κακοδιαχείρισης των οικονομικών από την πλευρά του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, καθώς ελέχθη ότι πολλοί από τους σπουδαστές του είχαν άλλες ασχολίες ερχόμενοι στη Βρετανία που δεν ταίριαζαν με το φοιτητικό status. Η απέλαση θα γίνει εντός των επόμενων δύο μηνών εκτός και αν οι φοιτητές βρουν άλλους χρηματοδότες, οπότε και θα μπορέσουν να παραμείνουν στη Βρετανία, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Φοιτητών (NUS).

«Όλοι οι πραγματικοί και αφοσιωμένοι φοιτητές θα στηριχθούν και θα προχωρήσουν τις σπουδές τους χωρίς προβλήματα», τόνισε ο υπουργός Πανεπιστημίων Ντέιβιντ Γουίλετς προσθέτοντας πως η κατάσταση αυτή αφορά μόνο το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, που έχει στο δυναμικό του ένα σχεδόν ύποπτο αριθμό των 30.000 σπουδαστών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk