Μήνυμα για τους νέους

Μήνυμα για τους νέους | tovima.gr

Συνεχώς κατακλυζόμαστε από απαισιόδοξα και καταθλιπτικά σενάρια .Τελικά το τέλος του κόσμου είναι το 2012 ?Θα κόψουν το εισόδημά μου 15% ή 20%? Θα συνεχίσω να απολαμβάνω δώρο Χριστουγέννων ή θα μείνω καημένος σα βαφτιστήρι χωρίς νονό? Α

λλά αν εγώ έχω τις άμυνες μου (π.χ. το περπάτημα ή το χιούμορ ) για να αντέξω τι γίνεται με τους νέους μας ,τα παιδιά μας ,τα παιδιά μου (που είναι στην εφηβεία ) ?Τα τελευταία επηρεάζονται μεν αλλά εύκολα το αντιπαρέρχονται μες την ανεμελιά της σχολικής ραστώνης και της ανέξοδης απασχόλησης με το σχολικό διάβασμα. Συχνά όμως σε ρωτούν . Και μετά που θα γίνω φοιτητής τι θα κάνω ?Πού θα βρω δουλειά ? Πώς θα ζω εγώ τότε ? Η απάντηση που τους έχω είναι ξεκάθαρη ΔΕ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ .Είμαι 1000% σίγουρος ότι το μέλλον σας θα είναι λαμπρό παρά τη σημερινή άσχημη συγκυρία και να γιατί

1.Γιατί το πιθανό εργασιακό σας περιβάλλον είναι όλη η Ε.Ε. (μην πω όλος ο κόσμος )και όχι μόνον η Ελλάδα .Ενώ εμείς βλέπαμε το εξωτερικό σαν κάτι εξωτικό και άπιαστο εσείς σαφώς το βλέπετε πιο προσιτό .Εξάλλου τι Λωζάννη ,τι Κοζάνη.

2.Γιατί έχετε πιο πολλά ΕΦΟΔΙΑ από εμάς .Γνωρίζετε ξένες γλώσσες , υπολογιστές ,μουσική ,ξέρετε να ντύνεσθε ,να πλένετε τα δόντια σας ,να προσέχετε πολύ περισσότερο από εμάς την ΕΙΚΟΝΑ σας .

3.Γιατί είστε πιο κοινωνικοί ενδεχομένως από εμάς συνεπώς και πιο ΟΜΑΔΙΚΟΙ. Τόσα πειράματα ομαδοσυνεργατικής μάθησης έγιναν στις πλάτες σας ,δε μπορεί κάτι θα σας έχει μείνει.

4.Γιατί έχετε εμάς τους ΓΟΝΕΙΣ σας να σας στηρίζουν στις επιλογές σας έχοντας περισσότερες γνώσεις από τους δικούς μας γονείς (που ήταν απόφοιτοι Δημοτικού).

5. Γιατί κάποια στιγμή θα υπάρξουν και στην Ελλάδα πολιτικοί που θα εκτιμούν την Παιδεία και θα θελήσουν να την προωθήσουν πραγματικά (σχολεία, πανεπιστήμια και κυρίως την ΕΡΕΥΝΑ)και σύντομα θα γίνει κατανοητό και στην πατρίδα μας, πως ανάπτυξη της οικονομίας μπορεί να γίνει με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της επιστήμης και όχι μόνο μέσω του τριτογενούς τομέα (τουρισμός και υπηρεσίες), αφού αυτός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εξωγενείς παράγοντες. (Γιατί να φτιάχνουμε εκπτωτικά χωριά αντί στον ίδιο χώρο να σηκώνουμε πρότυπα ερευνητικά κέντρα ή κέντρα μακροχρόνιας αποκατάστασης τραυματιών ή ασθενών ? )

6. Γιατί όπως λένε πολλοί άλλοι, μέσα από τις δυσκολίες/ κακουχίες που περνάει αυτή τη στιγμή η χώρα μας, μπορεί να προκύψει κάτι νέο, όμορφο και δυνατό, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk