«Μαύρος» ένας στους τρεις εργαζόμενους στις τουριστικές περιοχές

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνεται η «μαύρη εργασία» με το ποσοστό της στους τουριστικούς προορισμούς να ξεπερνά το 30% επιβεβαιώνοντας τους ειδικούς που μιλούν για πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και «εργασιακό μεσαίωνα»

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνεται η «μαύρη εργασία» με το ποσοστό της στους τουριστικούς προορισμούς να ξεπερνά το 30% επιβεβαιώνοντας τους ειδικούς που μιλούν για πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και «εργασιακό μεσαίωνα».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις 21/06/12 έως τις 31/08/12, ελέγχθηκαν 2.715 επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης, διαμονής και παροχής υπηρεσιών, που απασχολούσαν συνολικά 11.754 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 3.579 ήταν ανασφάλιστοι και οι 8.175 ασφαλισμένοι.

Στους παραβάτες επιβλήθηκαν, αρχικά, πρόστιμα 2.042.000, ενώ, θα ακολουθήσει τακτικός έλεγχος, συμπληρώνει το ΙΚΑ και διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι της Ειδικής Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) στα ελληνικά νησιά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ, το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων στο επτάμηνο, έχει αυξηθεί σε 35,4% από 29,1% το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Σοκαριστικό δε είναι το στοιχείο ότι σε επτά νομούς της χώρας το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ξεπερνά το 50%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk