Χ. Θεοχάρης: «Από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει η αποστολή του ΕΤΑΚ για το 2010»

Την Πέμπτη 30/8/2012 ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» με τους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06:00-08:00) για την πορεία των φορολογικών δηλώσεων και το ΕΤΑΚ

Για την εκκαθάριση των δηλώσεων{{{ moto }}}

Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει τον περσινό ρυθμό που είχαμε κατά περίπου 920 χιλιάδες δηλώσεις. Έχουνε εκκαθαρστεί 4.960.000 δηλώσεις οπότε μας μένουν 600.000 δηλώσεις προς εκκαθάριση.

Για τις διασταυρώσεις

Από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε τις διασταυρώσεις με διάφορα στοιχεία που έχουμε για να δούμε αν υπάρχουν υπόχρεοι που δεν κάνουν δηλώσεις.

Σε πόσες δόσεις μπορεί να πληρώσει κάποιος ο φόρο;

Βεβαίως η πληρωμή έρχεται πάντα σε τρεις δόσεις και τώρα σε δύο σε όσα εκκαθαριστικά έχουν φύγει ,αλλά οι δόσεις αυτόματα έχουν μετατραπεί σε επτά.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Τι θα γίνει με το Ε9;

Μέσα στο Σεπτέμβριο θα ανοίξουμε και το 2012 την εφαρμογή. Έχουμε τελειώσει την αποστολή του ΕΤΑΚ του 2009.Ξεκινάμε να κάνουμε τώρα τις διάφορες εργασίες για να μπορέσουμε να διαχωρίσουμε την περιουσιακή κατάσταση γιατί από το 2010 και μετά το εκκαθαριστικό βγαίνει ατομικά στο καθένα. Συνεπώς, θα διαχωρίσουμε τώρα την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και μέσα στο Σεπτέμβριο, μάλλον προς τα τέλη του, θα στείλουμε και το φόρο που πρέπει να πληρωθεί για το 2010. Πάνω – κάτω είναι 270 χιλιάδες οι υπόχρεοι και είναι γύρω στα 400 εκατ. ευρώ ο όρος που θα εισπραχθε.

Πως πάει η καταβολή των δόσεων στο φόρο εισοδήματος;

Οι πρώτες δόσεις πάνε καλά. Δηλαδή και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είχε λίγα ληξιπρόθεσμα σε σχέση με το ιστορικό μέσο όρο. Το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων δόσεων ανέρχεται στο 18%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk