Πρόταση εργασίας για 5.500 ευρώ το λεπτό στον Σαρκοζί

Ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται ότι ακολουθεί τα βήματα του Τόνι Μπλερ και του Μπιλ Κλίντον. Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας δεν πρόκειται βέβαια να μεταπηδήσει στο χώρο της κεντροαριστεράς όμως σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής Canard Enchaine ο «συνταξιούχος» πλέον πολιτικός έχει ήδη δεχτεί προτάσεις για να ακολουθήσει καριέρα «εισηγητή συνεδρίων». Μια απασχόληση που έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επικερδής τόσο για τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας όσο και για τον άλλοτε ένοικο του Λευκού Οίκου

Ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται ότι ακολουθεί τα βήματα του Τόνι Μπλερ και του Μπιλ Κλίντον. Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας δεν πρόκειται βέβαια να μεταπηδήσει στο χώρο της κεντροαριστεράς όμως σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής Canard Enchaine ο «συνταξιούχος» πλέον πολιτικός έχει ήδη δεχτεί προτάσεις για να ακολουθήσει καριέρα «εισηγητή συνεδρίων». Μια απασχόληση που έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επικερδής τόσο για τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας όσο και για τον άλλοτε ένοικο του Λευκού Οίκου.
Η αμοιβή που έχει προτείνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley αρκεί για να προκαλέσει «ίλιγγο» σε πολλούς (άνεργους ή υποαμειβόμενους) συμπατριώτες του Σαρκοζί ή και «πολιτικό σκάνδαλο» στη χώρα. Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι η αμοιβή του θα ανέρχεται στα 250.000 ευρώ ανά ομιλία η οποία δεν θα ξεπερνά τα 45 λεπτά. «Αν διαιρεθεί το ποσό, ο Σαρκοζί θα λαμβάνει 5.555 ευρώ ανά λετπό ομιλίας» διαπιστώνει ο συντάκτης.
Αντιδράσεις δεν έχουν υπάρξει ακόμα από την πλευρά του Σαρκοζί. «Λέτε να μην αποδεχτεί την πρόταση συνεργασίας;» διερωτάται άλλος δημοσιογράφος από την γαλλική ιστοσελίδα Eco89.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk