Τη στήριξή της στους έλληνες διαιτητές και τα στελέχη των αρμοδίων οργάνων και την αποδοκιμασία της προς όσους «εκτοξεύουν λάσπη» εναντίον τους εκφράζει με ανακοίνωση της η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ:

«Η συνεχιζόμενη εκτόξευση λάσπης κατά των διαιτητών και των προσώπων που στελεχώνουν τα όργανα της ελληνικής διαιτησίας είναι προφανές ότι εντάσσεται σε μια οργανωμένη και συνεχιζόμενη επιχείρηση απαξίωσης και εκφοβισμού της, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Προκαλεί, δε, αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στην επιχείρηση αυτή, μεταξύ άλλων, πρωτοστατούν πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν την ελληνική διαιτησία. Όμως, αντί να την τιμούν, τα πρόσωπα αυτά προτιμούν να περιφέρονται σε τηλεοπτικά πάνελ και να γίνονται μόνιμοι θαμώνες σε ορισμένα από αυτά, διασπείρωντας ψευδείς και ανυπόστατες φήμες (παρότι εκκρεμούν εναντίον τους κατηγορίες για παρεμφερείς συμπεριφορές), στοχοποιώντας συναδέλφους τους, ερμηνεύοντας τους κανονισμούς κατά το δοκούν και εν τέλει παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη.

Οι εμπνευστές της επιχείρησης ας γνωρίζουν καλά ότι τα σχέδιά τους δεν θα ευοδωθούν και το κλίμα που προσπαθούν εντέχνως να δημιουργήσουν δεν πρόκειται να βρει πρόσφορο έδαφος.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ στηρίζει τους διαιτητές και τα στελέχη των οργάνων της ελληνικής διαιτησίας εφόσον κινούνται μέσα στα όρια της νομιμότητας. Και το βέβαιο είναι πως αυτό πράττουν».