«Πέρασε» η τροπολογία για τις οφειλές των ΠΑΕ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία που διευκολύνει τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες και τα Τμήματα Αμειβόμενων Αθλητών να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά την έναρξη του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία που διευκολύνει τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες και τα Τμήματα Αμειβόμενων Αθλητών να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά την έναρξη του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.

Παρά τις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κατήγγειλε την συνεχιζόμενη πρακτική να κατατίθενται τροπολογίες σε άσχετα ως προς το περιεχόμενό τους νομοσχέδια, η επίμαχη ρύθμιση υπερψηφίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι με την τροπολογία αυτή θεσπίζεται η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων στοιχείων μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη του πρωταθλήματος, αντί πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου που ίσχυε, με το σκεπτικό ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη ομαλής έναρξης και εύρυθμης λειτουργίας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και ως εκ τούτου κρίθηκε απαραίτητο να διευκολυνθούν οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά.

«Δεν υπάρχει καμία διαγραφή χρέους», ειπώθηκε από την κυβερνητική πλευρά προς απάντηση των αιτιάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αν και επικεντρώθηκε στο διαδικαστικό μέρος του θέματος, επισήμανε δια της εισηγήτριάς του, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι χαρίζονται χρέη προς τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. «Δεν είμαστε παράξενοι όταν λέμε ότι ο Κανονισμός πρέπει να εφαρμόζεται, καθώς προβλέπεται ρητά ότι οι τροπολογίες πρέπει να σχετίζονται με το συζητούμενο νομοσχέδιο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια: «να σωθεί το πρωτάθλημα΄» και κάνουμε αβαρίες, περνάμε νομοθετικές ρυθμίσεις, όμως έτσι δεν συντηρούνται πρωταθλήματα που όπως πλέον διαπιστώνουν όλοι, πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο».

Ιωαννίδης: «Ο αθλητισμός είναι το πιο καθαρό κομμάτι τις κοινωνίας»

«Θέλουμε να εισπράξουμε. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στις ΠΑΕ να δώσουν τα χρήματα και όχι να τα χαρίσουμε», απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης, ο οποίος επικοινώνησε για το θέμα με όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, καθώς «ξέραμε ότι είστε αντίθετοι». «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να ξεκινήσει σωστά το πρωτάθλημα και να πάρουμε τα χρήματα που οφείλουν. Αν αυτό είναι καταδικαστέο μπράβο σας. Βρέστε όμως κάτι πιο σοβαρό να αντιπολιτευθείτε», πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι «ο αθλητισμός είναι το πιο καθαρό κομμάτι της κοινωνίας και το πιο αξιοκρατικό χωρίς οικογενειοκρατία και γλείψιμο»!

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μ. Βορίδης τόνισε ότι «θα βλαφθεί το ποδόσφαιρο και θα χάσει χρήματα το ελληνικό δημόσιο, διότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δέχεται ότι η τροπολογία αυτή είναι απαραίτητη», ενώ ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η τροπολογία δεν έχει κάτι σκανδαλώδες», αλλά διευκολύνει τις αθλητικές Α.Ε. να πληρώσουν, αν και παραδέχθηκε ότι το καθεστώς των άσχετων τροπολογιών συνιστά παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, λέγοντας πάντως ότι το επίμαχο ζήτημα αποτελεί επείγουσα εξαίρεση.

«Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα εγκαταλείψει αυτή την πρακτική. Είναι άσχετη η τροπολογία με το συζητούμενο νομοσχέδιο (αφορά τα ειρηνοδικεία)», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ το κόμμα της υπέβαλλε και σχετική ένσταση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Μάλιστα η επιμονή της προκάλεσε τα επικριτικά σχόλια του κ. Ιωαννίδη, ο οποίος είπε ότι «είναι αλαζονικό να μας κάνει μάθημα Βουλής κάποιος που μπήκε τώρα σε αυτήν».

«Υπάρχει ο ευπρεπής και ο απρεπής τρόπος. Με τρόπο απρεπή ο υπουργός επικαλέστηκε τα βουλευτικά του χρόνια για να προσβάλλει τους νέους βουλευτές», αντέδρασε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk