Σαλάτα με λουβιά (αμπελοφάσουλα)

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό λουβιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, κομμένο σε κυβάκια
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι αντράκλα, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
10-12 ντοματίνια, πλυμένα
300 γρ. φέτα, χοντροκομμένη
λίγη ρίγανη

Για το ντρέσινγκ
1 ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο
½ νεροπότηρο ξίδι+λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λουβιά για 18-20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και αυτά του ντρέσινγκ. Προσθέτουμε και τα λουβιά και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Χτυπάμε σε ένα σέικερ τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτό. Μοιράζουμε τη φέτα από πάνω και σερβίρουμε.

Tips
-Τα λουβιά είναι πολύ τρυφερά αυτή την εποχή
-Αν δεν έχετε ντοματίνια, βάλτε ψιλοκομμένες ντομάτες. Προσθέστε τις όμως λίγο προτού την σερβίρετε, αλλιώς θα βγάλουν πολλά υγρά.
-Αν σας βρίσκονται λίγες ελιές σε ροδέλες, μην διαστάσετε να τις προσθέσετε.
-Λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο θα δώσει ένταση στην σαλάτα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk