Μπουτάκια κοτόπουλου με μαυροδάφνη, πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά για 4 άτομα

4 μπούτια κοτόπουλου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα 4 στα 6
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
250 ml μαυροδάφνη
2 ώριμες ντομάτες, μεγάλες, σε κυβάκια
1 δαφνόφυλλο
μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα μπούτια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαριναριστούν. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μπουτάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
Με μία τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και πετάμε το περιττό λάδι. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και την ντομάτα, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε το σκόρδο. Αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τα μπουτάκια.
Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε 60-70 λεπτά.
Μόλις μαγειρευτούν τα μπουτάκια, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε στον φούρνο για 1-2 λεπτά ώστε να δέσει και να γλασάρει η σάλτσα (εάν χρειαστεί τη «δένουμε» με λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό).

Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για χρώμα και άρωμα.

Συνοδεύουμε το μπούτι με ρύζι ή τηγανητές πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk