Μουσάκας με κασέρι

Υλικά για 8 άτομα

8 μελιτζάνες φλάσκες, σε φέτες
10 κολοκύθια, σε φέτες
10 πατάτες, καθαρισμένες, σε φέτες
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
8-10 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. ξίδι
1 πρέζα κανέλα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
15 φέτες κασέρι, λεπτές

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και από τις δύο πλευρές ώσπου να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το ξίδι, την κανέλα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να χυλώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Πασπαλίζουμε τη μισή φρυγανιά. ένα ταψί και βάζουμε από μία
στρώση εναλλάξ τα λαχανικά απλώνοντας ενδιάμεσα τη σάλτσα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πάνω από την τελευταία στρώση σάλτσας πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά και στρώνουμε τις φέτες κασεριού.

Ψήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά ίσα να λιώσει το τυρί. Σερβίρεται ζεστό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk