Μ. Κεφαλογιάννης: «Σε μια δημοκρατική διαδικασία υπάρχουν προτιμήσεις των στελεχών κι όχι παρεμβάσεις»

Την Τετάρτη 29/8/2012 ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή του Αιμίλιου Πεδρικάρη (καθημερινά 10:00-11:00) για την υποψηφιότητά του για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του

Για τις προτιμήσεις που διατυπώνουν στελέχη της Συγγρού για την εκλογή Γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας{{{ moto }}}

Δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Ο κ Κακλαμάνης είναι αγαπητός και ξεχωριστός Κοινοβουλευτικός και κοινωνικός φίλος.

Αποδέχεστε τις καταγγελίες του υπονόμευση της υποψηφιότητάς του;

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε κάθε δημοκρατική διαδικασία υπάρχει προτίμηση των στελεχών για κάποια πρόσωπα για κάποιες θέσεις. Ασφαλώς υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία μπορεί να ενοχλούν κάποιους από τους υποψηφίους όπως είμαι εγώ ή όπως είναι ο κ Κακλαμάνης αλλά αυτά είναι μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής διαδικασίας και, βεβαίως, την επόμενη μέρα νομίζω ότι δεν υπακούει κανένας. Μα ασφαλώς είναι 600 άνθρωποι αυτοί που θα ψηφίσουν είναι άνθρωποι με προσωπικότητα με θέσεις ευθύνης όπως είναι βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι, πρόεδροι Επιμελητηρίων, νεολαία όπου θα υπάρχουν θέσεις προτίμησης.

Δεν υπάρχει υποκίνηση από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γι’ αυτά τα τηλεφωνήματα εννοείται

Σ’ αυτές τις διαδικασίες αλίμονο κι να υπήρχε παρέμβαση από την ηγεσία. Δεν υπάρχουν τέτοια θέματα. Αλλά όλα τα στελέχη έχουν την προτίμησή τους όσοι ψηφίσουν και θα βρούμε και πάρα πολλά λευκά η ασταύρωτα ψηφοδέλτια όπου με αυτό τον τρόπο θα εκφράσουν την προτίμησή τους στη κάλπη.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τα νέα μέτρα

Πρώτα – πρώτα να δούμε τα μέτρα για να τα κρίνουμε. Δεν τα έχουμε δει ακόμα. Αλλά αν είναι οι περικοπές στις συντάξεις ίδιες γιατί εγώ δεν πιστεύω ότι θα πάμε σε περικοπές του ΟΓΑ που είναι τριακόσια ευρώ, με αυτόν που παίρνει τετρακόσια ευρώ κι έχει δέκα χιλιάδες ένσημα ή παίρνει πεντακόσια ευρώ με αυτόν που παινεί τρεις και τέσσερις και πέντε χιλιάδες ευρώ αν έχει διάφορες συντάξεις τότε τα μέτρα είναι οριζόντια κι είναι άδικα. Αν αυτός που πληρώνει πχ πεντακόσια ευρώ δώσει 2% κι αυτός που παίρνει τρεις συντάξεις θα χάσει το 20% δεν είναι οριζόντια τα μέτρα. Βεβαίως είναι σκληρά για όλους, έχουν κάνει τον προγραμματισμό της ζωής τους έχουν αναλάβει υποχρεώσεις στο σπίτι και στα παιδιά τους θα είναι μια δυσκολία για όλους.

Τι άλλαξε από τον Φεβρουάριο που δηλώσατε απών από την ψήφιση του προηγούμενων μέτρων και τώρα λετε ναι;

Γιατί ήταν ανόητο να μπεις μέσα και να ψηφίσεις όχι σε κάτι το οποίο σε οδηγούσε σε χρεοκοπία αλλά όταν ο κόσμος πλήττεται όπως πλήττεται με αυτό τον τρόπο που πλήττεται σήμερα η δικιά μου η πρόταση ήταν πρέπει να πάμε να ματώσουμε και μεις με την κοινωνία. Να πάμε να κάνουμε εκλογές να εξηγήσουμε στον κόσμο ποιό είναι το πρόβλημα κι αφού το εξηγήσουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις παρά μόνο δύσκολες λύσεις ή καταστροφικές που είναι έξω από το ευρώ τότε ματώνοντας με την κοινωνία, η κοινωνία αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της όπως τις ανέλαβε να μας δώσει ή να μην μας δώσει εντολή να πάμε στο επόμενο στάδιο που είμαστε τώρα.

Τώρα έχει αλλάξει ότι την εντολή την έχει δώσει ο ελληνικός λαός ο οποίος μπήκε σένα δίλημμα κι αποφάσισε. Έξω από την Ευρώπη ή μέσα στη Ευρώπη. Σε αχαρτογράφητα νερά η με δυσκολίες μέσα στην Ευρώπη Έχει πάρει μια απόφαση κι είναι δικιά του. Εμείς τώρα την εκτελούμε Αυτό ήταν το ζητούμενό μου από το Φεβρουάριο για μένα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk