Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, άφησαν το στίγμα τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Η μείωση των θεατών που πλήρωσαν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τα 8 παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ξεπέρασε το 40% σε σύγκριση με την πρεμιέρα του περυσινού πρωταθλήματος. Η πτώση ήταν αναμενόμενη αλλά και ανησυχητική για το μέλλον του κορυφαίου ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος.
Στους 8 αγώνες της πρεμιέρας διατέθηκαν περίπου 30.000 εισιτήρια (μ.ο. 3.800). Ο αριθμός δεν είναι ακριβής επειδή ο Λεβαδειακός και η Βέροια δεν ανακοίνωσαν το αριθμό των θεατών που παρακολούθησαν τους αγώνες τους με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Το ρεκόρ της αγωνιστικής δημιουργήθηκε στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να μετράει 9.959 εισιτήρια στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Τα λιγότερα εισιτήρια (676) διατέθηκαν στο παιχνίδι Κέρκυρα – Ατρόμητος.
Στην πρεμιέρα του περυσινού πρωταθλήματος ο μέσος όρος των εισιτηρίων ήταν περίπου διπλάσιος (6.156) με τον Ολυμπιακό να διαθέτει στον αγώνα με την Δόξα Δράμας 15.063 «μαγικά χαρτάκια» και τον Πανιώνιο 1.837 στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης μπορεί πάντως να πανηγυρίζει καθώς η κρίση δεν την άγγιξε στην εφετινή πρεμιέρα και στο παιχνίδι με τον Αρη διέθεσε 2.091 εισιτήρια.
Στην προ διετίας πρεμιέρα είχαν διατεθεί σε 7 παιχνίδια 42.665 εισιτήρια, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε υποδεχθεί κεκλεισμένων των θυρών την Ξάνθη λόγω τιμωρίας. Ρεκόρ εισιτηρίων είχε κάνει τότε ο ΠΑΟΚ με 16.113 εισιτήρια στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ενώ τον αγώνα Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης είχαν παρακολουθήσει μόλις 820 θεατές.
Σταθερή και αξιοσημείωτη είναι η πτώση των εισιτηρίων που διέθεσε ο ΠΑΟΚ ο οποίος αγωνίστηκε γηπεδούχος στην πρεμιέρα και των τριών τελευταίων πρωταθλημάτων. Το 2010 τον αγώνα του με τον Πανσερραϊκό παρακολούθησαν 16.113 θεατές, το 2011 το παιχνίδι με την Ξάνθη 13.791 και φέτος την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό 5.324 θεατές.
Κάθετη ήταν φέτος και η παραγωγικότητα των ποδοσφαιριστών των ομάδων. Σε 8 παιχνίδια σημείωσαν 9 γκολ, όταν πέρυσι στην πρεμιέρα είχαν πετύχει 19 και πρόπερσι 17 γκολ. Στην εφετινή πρεμιέρα τέσσερα ματς έληξαν με σκορ 1-0 ή 0-1, δύο ήταν ισόπαλα άνευ τερμάτων, σε ένα το σκορ ήταν 0-2 και στο μοναδικό… over ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας τη Βέροια με 2-1.