Μειώνεται η αστυνομική φρουρά της Βουλής

Στην μείωση της αστυνομικής φρουράς της Βουλής αναμένεται να προχωρήσει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού δυνάμεων που επιδιώκει η κυβέρνηση όσον αφορά τις δυνάμεις αστυνομικών που υπηρετούν σε διάφορα μη μάχιμα πόστα

Στην μείωση της αστυνομικής φρουράς της Βουλής αναμένεται να προχωρήσει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού δυνάμεων που επιδιώκει η κυβέρνηση όσον αφορά τις δυνάμεις αστυνομικών που υπηρετούν σε διάφορα μη μάχιμα πόστα.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, η πρόθεσή του είναι το επόμενο διάστημα να μειωθούν κατά περίπου 1/3 οι αστυνομικοί που φυλάσσουν το Κοινοβούλιο και τα κτίρια του. Έτσι, αναμένεται από τους πλέον των 360 που αριθμεί η συνολική αστυνομική δύναμη που υπηρετεί στην Βουλή, να μειωθούν κατά 130.

Όσον αφορά την κάλυψη τυχόν κενών που θα παρουσιαστούν, καθώς στην παρούσα φάση η αστυνομική παρουσία εντός του Κοινοβουλίου θεωρείται ιδιαίτερα απαραίτητη και προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός καταμερισμός δυνάμεων, η πρόθεση του Προέδρου της Βουλής είναι οι 75 ειδικοί φρουροί που υπηρετούν σε κτήρια που ανήκουν στη Βουλή ως φύλακες, να ενταχθούν στην αστυνομική δύναμη της φρουράς και να τεθούν υπό τον φρούραρχο του Κοινοβουλίου και όχι υπό τον γενικό γραμματέα της Βουλής, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk