Η προνοητικότητα των πολιτικών

Η προνοητικότητα των πολιτικών | tovima.gr

Είναι λοιπόν, πράγματι, οι πολιτικοί μας ευφυείς και αυτό νομίζω ότι δεν πρέπει κανείς να το αμφισβητήσει. Εννοώ βέβαια τους πολιτικούς εκείνους, που κατά καιρούς κυβέρνησαν την χώρα μας και όσους την κυβερνούν και σήμερα, με το ίδιο πάντα σαθρό, αλλά ευνοϊκό γι’αυτούς, πολιτικό σύστημα . Γνώριζαν πολύ καλά ότι, για να διατηρούνται επί μακρόν στην εξουσία, έπρεπε να αναπτύξουν πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους τους και για να τους ικανοποιήσουν, προκειμένου να εξασφαλίζουν την ψήφο τους, σκαρφίστηκαν διάφορους τρόπους.

Άλλους διόρισαν απεριόριστα στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Άλλους ευνόησαν, παρέχοντάς τους αφειδώς επιδοτήσεις – γεωργούς, βιομήχανους – χωρίς να ελέγχουν καν το παραγωγικό τους αποτέλεσμα. Άλλους άφηναν τελείως ανεξέλεγκτους να σπέρνουν, σε ολόκληρη τη χώρα, αυθαίρετες οικοδομές, από κοτέτσια μέχρι πολυτελείς επαύλεις, με την ευλογία της ΔΕΗ, που τους χορηγούσε, επισήμως ή ανεπισήμως το ρεύμα, τις οποίες εν συνεχεία νομιμοποιούσαν .

Έπρεπε όμως, παράλληλα, να ικανοποιήσουν και τους σπόνσορες των προεκλογικών τους αγώνων. Εκτός από τις άλλες διευκολύνσεις, που τους παρείχαν, έπρεπε να καθιερώσουν και ένα φορολογικό σύστημα που θα ήταν στα μέτρα τους και το πέτυχαν. Γνώριζαν ασφαλώς, ότι με όλες αυτές τις εξυπηρετήσεις, που πρόσφεραν στο ευρύ αυτό πελατειακό τους κοινό, θα αυξάνονταν υπέρμετρα οι κρατικές δαπάνες, από την μια πλευρά, ενώ από την άλλη, τα έσοδα που θα είχε το κράτος, θα ήταν ανεπαρκέστατα, αφού μόνο από την φοροδιαφυγή, χάνονται ετησίως μερικές δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ. Συνεπώς, γνώριζαν πολύ καλά, ότι σύντομα το δημόσιο χρέος θα έφτανε σε δυσθεώρητα ύψη και οι διεθνείς εκείνοι τοκογλύφοι, που επί το κοσμιότερον ονομάζονται ”αγορές”, θα σταματούσαν να τους δανειοδοτούν.

Δεν ανησυχούσαν όμως, διότι είχαν κατά νουν ένα ευφυέστατο σχέδιο. Θα απευθύνονταν τότε στο Δ.Ν.Τ και θα έλυναν έτσι το πρόβλημα τους. Και αυτό έκαναν. Και επειδή αυτός ο” φιλανθρωπικός “οργανισμός δεν χαρίζει τα χρήματά του – το γνώριζαν και αυτό – τους έθεσε ορισμένους περιορισμούς στα ελλείμματά τους και για να το επιτύχουν αυτό, άρχισαν να εφαρμόζουν τα γνωστά σε όλους μας μέτρα : Αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς των εργαζομένων, αλλεπάλληλες αυξήσεις του Φ.Π.Α στα καταναλωτικά αγαθά και με την εφαρμογή της πολύ γνωστής και προσφιλούς τους εισπρακτικής μεθόδου, της επιβολής τελών και προστίμων, πρόστιμα παντού: Πρόστιμα στις αυθαίρετες, αλλά και στις νόμιμες οικοδομές. Πρόστιμα στους στεγασμένους ημιυπαίθριους χώρους. Πρόστιμα στους ανέντιμους, όσο και στους έντιμους επιχειρηματίες, με αυτή την ανήθικη μέθοδο της”αυτόματης περαίωσης”,αφού δεν διαθέτουν τον κατάλληλο μηχανισμό για να τους ελέγξουν. Πρόστιμα σε όλους, όσους δηλώνουν εισόδημα, μικρό ή μεγάλο, ακόμη και στους άνεργους, επειδή έτυχε να έχουν κληρονομήσει κάποια ιδιόκτητη κατοικία.

Φαίνεται όμως ότι, με όλα αυτά τα σκληρά, άδικα και απάνθρωπα μέτρα που πήραν και εξακολουθούν να παίρνουν, δεν μπορούν να ταπώσουν όλες αυτές τις τρύπες, που οι ίδιοι είχαν ανοίξει, σ’αυτό το έρημο σκάφος, που κυβερνούν και το σκάφος αυτό κινδυνεύει να βυθιστεί. Όμως και τώρα ακόμη, αυτοί δεν ανησυχούν, διότι είχαν την προνοητικότητα να εφοδιάσουν αυτό το σαπιοκάραβο, με τόσα σωσίβια, όσα ακριβώς τους χρειάζονταν, για να μην φουντάρουν και αυτοί μαζί του. Σε όλα αυτά τα σωσίβια είναι γραμμένες δύο λέξεις : ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk