Στουρνάρας – Εμίρης – Αθανασόπουλος για άμεση πώληση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Την άμεση αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και του Ολυμπιακού Κέντρου Τύπου (ΙΒC) συζήτησε την Τρίτη το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιάννη Εμίρη και τον πρόεδρο κ. Τάκη Αθανασόπουλο.

Μόλις το ΤΑΙΠΕΔ συγκροτηθεί σε σώμα θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ καθώς ήδη «τρέχει» η δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας με μη δεσμευτικές προσφορές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 14 ενδιαφερόμενοι οι οποίοι ενδέχεται να συμπράξουν.

Εκτός των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ η πιο ώριμη αποκρατικοποίηση είναι το κτίριο του Ολυμπιακού Κέντρου Τύπου (IBC) που θα προχωρήσει άμεσα. «Θα έχουμε προχωρήσει αρκετά έως το τέλος του έτους» σημειώνουν πηγές του ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξε καμμία συζήτηση για ελληνικά νησιά.

Η νέα ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη έλθει σε επαφή με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλλογιάννη αλλά και τους τρεις επικεφαλής της τρόικας. «Είμαστε ευθυγραμμισμένοι με την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας» σημειώνουν πηγές του Ταμείου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk