Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος θα λάβει επισήμως το χρίσμα την Τρίτη στο συνέδριο του ρεπουμπλικανικού κόμματος, κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι ηγείται μιας προεκλογικής εκστρατείας βασισμένης «στην οργή και στη διχόνοια».

Ο Ρόμνεϊ δήλωσε ότι η καμπάνια των Δημοκρατικών «έπεσε σε νέα χαμηλά επίπεδα», προσπαθώντας να τον συνδέσει με τις απόψεις περί «πραγματικού βιασμού» που πρόσφατα εξέφρασε ρεπουμπλικανός βουλευτής.

«Εκτιμώ ότι αυτή είναι μια προεκλογική εκστρατεία οργής και διχόνοιας» δήλωσε ο Μ. Ρόμνεϊ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

«Αυτού του είδους τη διχόνοια πιστεύω ότι οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν και νομίζω ότι είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η εκστρατεία του, παρά το γεγονός ότι ξοδεύει πολύ περισσότερα από τη δική μας εκστρατεία, δεν έχει κερδίσει το βάρος που ανέμενε» τόνισε.

Ο Ρόμνεϊ δήλωσε ότι το στρατόπεδο των Δημοκρατικών προσπαθεί να τον συνδέσει με τις δηλώσεις του Τοντ Έικιν ότι το γυναικείο σώμα έχει τη δυνατότητα να εμποδίζει την εγκυμοσύνη σε περιπτώσεις «πραγματικού βιασμού».

Για ακόμα μία φορά, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τον Έικιν, χαρακτηρίζοντας τα σχόλιά του «προσβλητικά και λανθασμένα» και καλώντας τον να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη Γερουσία.

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι οι αντιδράσεις για τα σχόλια έχουν βλάψει το κόμμα και βλάπτουν και τις γυναίκες.

Στο συνέδριο των ρεπουμπλικανών στην Τάμπα της Φλόριντα, το οποίο αναβλήθηκε κατά μία ημέρα εξαιτίας της έλευσης της τροπικής καταιγίδας «Ισαάκ», ο Ρόμνεϊ θα επιχειρήσει να βελτιώσει την εικόνα του, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.