Με τη σέντρα του ελληνικού πρωταθλήματος φούντωσε και η αέναη διαμάχη των «αιωνίων». Το γαϊτανάκι των ανακοινώσεων που άρχισε να ξετυλίγεται από το πρωί της Κυριακής (26/8) με αφορμή τη διαιτησία, φαίνεται ότι θα στείλει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο… γήπεδο των δικαστηρίων για να λύσουν τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός το βράδυ της Δευτέρας (27/8), άμεσα θα κατατεθούν αγωγές κατά όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» για «προκλητικές, αστήρικτες, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές» όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Στις προκλητικές, αστήρικτες, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και της »Παναθηναϊκής Συμμαχίας», η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα απαντήσει με προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια, καταθέτοντας άμεσα αγωγές κατά όλων των μελών των Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και της »Παναθηναϊκής Συμμαχίας»» ανέφερε η Ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

Δεν άργησε η απάντηση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» που επίσης γνωστοποίησε ότι ετοιμάζει αγωγές και μηνύσεις εναντίον της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Η Παναθηναϊκή Συμμαχία, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και με την τελευταία της ανακοίνωση, ενημερώνει ότι είναι αυτονόητο πως θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του διοικητικού της συμβουλίου για τα όσα συκοφαντικά υποστήριξαν στη δική τους ανακοίνωση. Τη λύση θα τη δώσουν τα δικαστήρια, ραντεβού εκεί» ανέφερε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Αναλόγως απάντησε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αργά το βράδυ της Δευτέρας, που με ανακοίνωση ανέφερε τα ακόλουθα: «H ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της με αγωγές κατά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, μελών της διοίκησης και μετόχων. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο, καθώς το λόγο θα έχει στο εξής η Δικαιοσύνη».

Η «αιώνια» διαμάχη φούντωσε όταν αρχικά το πρωί της Κυριακής η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τη διαιτησία της αναμέτρησης Λεβαδειακός-ΠΑΟ (0-1), που προκάλεσε την πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ακολούθησε ανταπάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις των δύο πλευρών που θα συνεχίσουν το ντέρμπι στις δικαστικές αίθουσες.

Και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου…