Τώρα, όλοι ξέρουν!

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι το διπλό ταξίδι του πρωθυπουργού σε Βερολίνο

Τώρα, όλοι ξέρουν! | tovima.gr

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι το διπλό ταξίδι του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι, εξομάλυνε ως ένα βαθμό τις σχέσεις με τους εταίρους. Προέκυψε άλλωστε η αλλαγή στάσης από τις δηλώσεις Μέρκελ και Ολάντ και από τις εκκλήσεις προς τους ευρωπαίους πολιτικούς για μετρημένα λόγια όταν μιλάνε για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Με άλλα λόγια «έξω πάμε καλά» που θα έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. ‘Η, για να είμαστε ακριβείς, καλύτερα από πριν.

Μέσα όμως; Το εσωτερικό μέτωπο δυστυχώς παραμένει διχασμένο και προβληματικό σε μεγάλο βαθμό. Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα συνεχίζουν να πολιτεύονται με επιθετικό τρόπο και στο εσωτερικό των κομμάτων που συνθέτουν την κυβέρνηση συνεργασίας πολλές είναι οι αντίθετες φωνές.

Ήδη στην παρούσα περίοδο επιλογής των μέτρων πληθαίνουν οι αντιδράσεις από υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, που θέλουν να αποφύγουν να αναλάβουν πολιτικό κόστος. Αλλά και στη συνέχεια η ψήφιση των μέτρων από το Κοινοβούλιο δεν θεωρείται αυτονόητη. Υπό αυτή την έννοια το εσωτερικό μέτωπο αποδεικνύεται κρισιμότερο του εξωτερικού.

Όπως ήταν άλλωστε από την αρχή της κρίσης.Στην αρχή προβλήματα κατανόησης εμπόδισαν την έγκαιρη αντιμετώπισή της, στη συνέχεια ανεδείχθησαν τα ελλείμματα επεξεργασίας των κατάλληλων πολιτικών και τώρα το πολιτικό κόστος ορθώνεται ως άλλο ανυπέρβλητο εμπόδιο λήψης των επιβεβλημένων αποφάσεων.

Τα πάντα λοιπόν θα κριθούν εντός της χώρας και ουδείς πλέον μπορεί να δηλώσει άγνοια.

Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα και λίγο πολύ άπαντες μπορούν να προσεγγίσουν τις αποφάσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στην σταθεροποίηση.

Με άλλα λόγια δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια. Είναι ζήτημα αποφάσεων και πολιτικής ευθύνης.

Τα υπόλοιπα δεν στέκουν, είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίαις.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk